Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hyper-V özelliği etkin mi?
mercha
Yetkin
Kaydedip çıktığınızdan emin misiniz?Ben BIOS menüsünden sanallaştırmayı aktif ediyorum ama sistemde deaktif olarak gözüküyor neden acaba?
Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
mercha
Yetkin
Windows'un lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz?Evet hocam kaydedip çıkıyorum, BIOS menüsünde aktif olarak gözükürken Windows'ta aktif gözükmüyor.
Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de VT-D ve AMD'de de AMD-V gibi.
İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım.
Windows'un Lite gibi bir versiyonunu kullanıyor olabilir misiniz?
Windows 11 23H2 versiyonu hocam.
Sanallaştırmanın kademeleri var. İşlemcin ileri düzey sanallaştırma desteklemiyor olabilir. Mesela Intel'de vt-D ve AMD'de de AMD-v gibi.
İşlemcini belirt yardımcı olmaya çalışayım.
AMD Ryzen 5 5600X.
mercha
Yetkin
Windows 11 23H2 versiyonu hocam.
AMD Ryzen 5 5600X.
Garip, BIOS güncellemeyi dene.
dism.exe /Online /Disable-Feature:Microsoft-Hyper-VÖncelikli olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım.
Son düzenleyen: Moderatör:
En son 3 gün önce güncellemiştim.
Yarın deneyip atacağım hocam.önce yönetici olarak cmdyi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu deneyin bakalım.
Erkan Karahan
Başarılı
Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur.
En son 3 gün önce güncellemiştim.
Yarın deneyip atacağım hocam.
mercha
Yetkin
Hyper-V ile alakası yok. Görev yöneticisinde sanallaştırma devre dışı gözüküyor.Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur.
Sistemden bahsediyorsanız zaten Windows 11 Pro. Görev yöneticisinde sanallaştırma kapalı gözüküyor.Hyper-V özelliği sadece Pro versiyonunda var. Home ise yoktur.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Acer Nitro 17 RTX 4050 laptopta ekran kartı, Aygıt Yöneticisi'nde görünmüyor
- 81reytingliforvet
-
Borç ödeme süreci bittikten sonra kart blokesi
- laucsbscrytesxd
-