Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mErg

Çalışkan
Merhaba,

FACEIT Anti-Cheat’i kullanabilmem için BIOS’tan "secure boot" özelliğini etkinleştirmem gerekiyor. Ancak BIOS’a girip secure boot’u açmaya çalıştığımda “CSM is loaded, please disable it” şeklinde bir hata alıyorum. Bu uyarıdan sonra sistemi yeniden başlattığımda BIOS bir daha açılmıyor ve doğrudan masaüstüne yönlendiriyor.

Bu durumda BIOS pilini çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum, ancak bu işlem BIOS ayarlarını sıfırladığı için secure boot yeniden devre dışı kalıyor.

Birçok yöntemi denememe rağmen sorunu çözemedim, bu nedenle buradan da yardım almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı: MSI GTX 1060 6G

Çözüm
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sorunu diğer kullandığım HDMI kablosunu bilgisayarda görüntü varken anakarta bağlayıp tekrar başlatarak buldum ve secure bootu aktif etmeyi başardım hepinize iyi aksamlar dilerim.
Custom yazıyorsa onu standart yapın, F10 ile kaydedip çıkın tekrar BIOS'a girip Secure Boot'u enable yapın.

CSM Kapatma gibi bir seçenek yok anakartın biosunda ve MSI sitesindeki en son güncel biosu da kurdum.

WHQL Support seçeneğini enabled yaptıktan sonra o hatayı alıyorum zaten onu enabled yapmadığım sürece bir sorun olmuyor ama o zamanda secure boot'u açamıyorum.
Evet, sanırım BIOS UEFI/CSM MODE diye seçenek olması lazım, eğer varsa UEFI yapın. Normalde olması lazım.

Evet, sanırım BIOS UEFI/CSM MODE diye seçenek olması lazım, eğer varsa UEFI yapın. Normalde olması lazım.
İzlediğim videolarda vardı bu seçenek ama benim anakartımın biosunda bulamadım yoktu.

BIOS'a girememe derken giriyor siyah ekranda mı kalıyor? Pas geçip Windows mu açılıyor?
Pas geçip Windows açılıyor ama eğer del tuşuna basarsam hiç bir şey olmuyor sinyal yok diyor sadece