Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mErg

Çalışkan
Merhaba,

FACEIT Anti-Cheat’i kullanabilmem için BIOS’tan "secure boot" özelliğini etkinleştirmem gerekiyor. Ancak BIOS’a girip secure boot’u açmaya çalıştığımda “CSM is loaded, please disable it” şeklinde bir hata alıyorum. Bu uyarıdan sonra sistemi yeniden başlattığımda BIOS bir daha açılmıyor ve doğrudan masaüstüne yönlendiriyor.

Bu durumda BIOS pilini çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum, ancak bu işlem BIOS ayarlarını sıfırladığı için secure boot yeniden devre dışı kalıyor.

Birçok yöntemi denememe rağmen sorunu çözemedim, bu nedenle buradan da yardım almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı: MSI GTX 1060 6G

Çözüm
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sorunu diğer kullandığım HDMI kablosunu bilgisayarda görüntü varken anakarta bağlayıp tekrar başlatarak buldum ve secure bootu aktif etmeyi başardım hepinize iyi aksamlar dilerim.
Sizde CSM mod başka menüde, BIOS arama kısmı olmalı, ana menüde yazar oradan CSM diye aratın, ana ekranda csm/uefi seçeneği varsa oradan da değiştirebilirsiniz.

Sizde CSM mod başka menüde, BIOS arama kısmı olmalı, ana menüde yazar oradan CSM diye aratın, ana ekranda csm/uefi seçeneği varsa oradan da değiştirebilirsiniz.
Bunu da düşünüp denemistim aratmayı ama maalesef sonuç yoktu tekrar aratip paylaşayım

Dosya Ekleri

• 20251009_185938.webp
    20251009_185938.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 48

Dosya Ekleri

• 20251009_190144.webp
    20251009_190144.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 44
F7'ye basarak gelişmiş moda geçiş yapın ve oradan resim atar mısınız? Ve dediklerimi bir bakın.
  • Sol taraftaki menüden "Settings" (Ayarlar) seçeneğine tıklayın.
  • Açılan menüden "Advanced" (Gelişmiş) seçeneğine girin.
  • Buradan "Windows OS Configuration" (Windows İşletim Sistemi Yapılandırması) menüsünü bulun ve tıklayın.
  • "BIOS CSM/UEFI Mode" veya benzer bir seçeneği "UEFI" olarak değiştirin.

Anladığım kadarıyla sizdeki BIOS'da csm/uefi olarak geçmiyor, win10/8.1 ayarını enable yapmak UEFI olması için yetiyor.

Oradaki Windows 7 ayarını disable yapıp Secure Boot açmayı dener misin?

F7'ye basarak gelişmiş moda geçiş yapın ve oradan resim atar mısınız? Ve dediklerimi bir bakın.
  • Buradan "Windows OS Configuration" (Windows İşletim Sistemi Yapılandırması) menüsünü bulun ve tıklayın.
Bende boot mode select diye bir seçenek var ama zaten UEFI yaziyor orda ve degistiremiyorum
Anladığım kadarıyla sizdeki BIOS'da csm/uefi olarak geçmiyor, win10/8.1 ayarını enable yapmak UEFI olması için yetiyor.

Denemiştim olmamıştı maalesef

Bende boot mode select diye bir seçenek var ama zaten UEFI yaziyor orda ve degistiremiyorum

Denemiştim olmamıştı

Dosya Ekleri

• 20251009_191729.webp
    20251009_191729.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 41
@mErg

Evet şu an UEFI.

O zaman custom/standart ayarı ile çözülecek, bunu çözmek için BIOS'da siyah ekranda kalma sorununu çözmek gerekiyor, farklı görüntü kabloları ile ekran kartının diğer portlarını kullanarak denemek lazım, TV'de de deneyebilirsiniz.

@mErg

Evet şu an UEFI.

O zaman custom/standart ayarı ile çözülecek, bunu çözmek için BIOS'da siyah ekranda kalma sorununu çözmek gerekiyor, farklı görüntü kabloları ile ekran kartının diğer portlarını kullanarak denemek lazım, TV'de de deneyebilirsiniz.
2 farkli HDMI kablosu denedim Samsung televizyonuma bağladım sonuç aynıydı