Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mErg

Çalışkan
Merhaba,

FACEIT Anti-Cheat’i kullanabilmem için BIOS’tan "secure boot" özelliğini etkinleştirmem gerekiyor. Ancak BIOS’a girip secure boot’u açmaya çalıştığımda “CSM is loaded, please disable it” şeklinde bir hata alıyorum. Bu uyarıdan sonra sistemi yeniden başlattığımda BIOS bir daha açılmıyor ve doğrudan masaüstüne yönlendiriyor.

Bu durumda BIOS pilini çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum, ancak bu işlem BIOS ayarlarını sıfırladığı için secure boot yeniden devre dışı kalıyor.

Birçok yöntemi denememe rağmen sorunu çözemedim, bu nedenle buradan da yardım almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı: MSI GTX 1060 6G

Çözüm
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sorunu diğer kullandığım HDMI kablosunu bilgisayarda görüntü varken anakarta bağlayıp tekrar başlatarak buldum ve secure bootu aktif etmeyi başardım hepinize iyi aksamlar dilerim.
Hocam Secure Boot kısımda key management bölümü var. Orada "Install default Secure Boot keys" ve "Restore Factory Keys" olması lazım. Install deyip dener misiniz?

Sistem siyah ekranda kaldığında görüntü kablosunu çıkarıp takarak deneyin, bir de monitörün tazaleme hızı 60Hz veya 75Hz olsun.

Pil çıkarmaya gerek yok, anakartın clear CMOS pinleri var, PSU açık sistem kapalıyken o pinlere tornavida dokundurun BIOS sıfırlanır.

Jbat1 yazan pinler.

Screenshot_2025-10-09-19-31-18-04_6431dcd7adc47d9b8b1ef172f656a796.webp

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sorunu diğer kullandığım HDMI kablosunu bilgisayarda görüntü varken anakarta bağlayıp tekrar başlatarak buldum ve secure bootu aktif etmeyi başardım hepinize iyi aksamlar dilerim.

Çözüm