Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

N2mYoqh

Uzman
Yer
Afyonkarahisar
Arkadaşlar merhaba,

Geçen gün Aorus Elite anakart aldım. 1 TB Crucial marka SSD ve 1 TB HDD disklerim görünmüyor. Eski Kioxia SSD gözüküyor. BIOS'a girdiğimde orada da göremedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

R5 5500.
Gigabyte RTX 3060.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 111
  • Ekran görüntüsü 2024-12-22 001514.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-22 001514.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows’ta da gözükmüyor galiba. İlk iş bir BIOS güncellemesi yapın. Bir de işlemci PCIe kısıtlaması dolayısıyla devre dışı kalan yuva var mı diye kullanma kılavuzundan bakın. Ekran kartı dışında PCIe aygıt var mı?

Windows’ta da gözükmüyor galiba. İlk iş bir BIOS güncellemesi yapın. Bir de işlemci PCIe kısıtlaması dolayısıyla devre dışı kalan yuva var mı diye kullanma kılavuzundan bakın. Ekran kartı dışında PCIe aygıt var mı?
Benim anakartımda 2 tane M2 SSD yuvası var. Birini kullanınca diğeri devre dışı kalıyor 😄

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemedi iseniz teker teker deneyin.

Zayıf bir ihtimal ama bahsettiğiniz diskler disk kutularından sökülme ise görünmeyebilir.
@Recep Baltaş hocam yanlış hatırlamıyor isem bu konuda bir videonuz vardı.

Çözüm
Öncelikli olarak gecikmeli cevap verdiğim için özür dilerim tüm forum ailesinden.

Recep bey SSD'lerin yerlerini değiştirdim, sorun çözüldü. Anlayamadığım şey ise böyle bir şeyin olması normal mi o kısımda kafam karıştı.
Değil, belki temassızlık olmuştur veya kablo, girişte sorun olabilir.