Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu ayar BIOS'tan overclock yapmaya yarıyor. Eğer normal modu seçerseniz anakartınızın otomatik olarak sunmuş olduğu ayarları kullanırsınız ve pek bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer "expert" modu seçerseniz neredeyse tüm ayarlarla manuel olarak oynayabilirsiniz. Yani mesela CPU voltajı, frekansı gibi ayarlarla oynayabilirsiniz. Expert modu biraz daha tecrübeli tarafa hitap ediyor yani. Yoksa sisteme zarar verme ihtimaliniz var.
Abi kaynak ben değilim de bu normal bir bilgi, expert mod daha detaylı OC yapmana yarar. Öyle geldiyse de bir şey değiştirmediğin sürece OC yapmış olmazsın. Bir sorun olmaz yani, açıp dizi film falan izle takma kafaya bu kadar yahu. Yapabilirsin, güveniyorum.
Bu forumda tek sevdigim uye sensin. Sağ ol destegin icin. @umut
Ayıp ediyon la kaç mesaj seninle ilgilendim... Adresini ver gelip OC yapacağım kasana.
@chewdra aman hocam. Siz de yardim ettiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz de gelip yardım etmiştik... Ayıp oldu biraz sanki.
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz de gelip yardım etmiştik... Ayıp oldu biraz sanki.
Hepiniz kardeşim gibisiniz.
@umut normale aldım PC daha az ısınıyor normal mi?
Son düzenleme:
Bence daha çok ısınmıyordur, sana öyle gelmiştir. Normaldir daha az ısınsa da bir şey fark ettiğini sanmıyorum.
Bence daha çok ısınmıyordur, sana öyle gelmiştir. Normaldir daha az ısınsa da bir şey fark ettiğini sanmıyorum.
Tamam dedigim gibi normale aldim paranoyakligimdan dolayi boyle kullaninca ayarlar yanlış bilmiyorsam bir şey degisimiyor.
Anlatmıştım sana. Eğer daha az ısınıyorsa OC yapılmış biraz öbür modda. Şu anda normal olarak kullanıyorsun. Yani kafana takma. Performans düşüşü de yaşamazsın.
Anlatmıştım sana. Eğer daha az ısınıyorsa OC yapılmış biraz öbür modda. Şu anda normal olarak kullanıyorsun. Yani kafana takma. Performans düşüşü de yaşamazsın.
GPU frekansı azıcık azaldı normale alınca ve oyundan oyuna göre sıcaklığın değiştiğini gördüm, neyse.
Oyunda frekans hep değişir ama dediğm gibi bir sıkıntı yok. Takma kafana.GPU frekansı azıcık azaldı normale alınca ve oyundan oyuna göre sıcaklığın değiştiğini gördüm, neyse.