Çözüldü BIOS'taki OC Explore mod nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1547
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    bios mod
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1547

Başarılı
Bu ayar ne ise yariyor? Normal ve expert arasindaki fark ne?

Çözüm
Bu ayar BIOS'tan overclock yapmaya yarıyor. Eğer normal modu seçerseniz anakartınızın otomatik olarak sunmuş olduğu ayarları kullanırsınız ve pek bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer "expert" modu seçerseniz neredeyse tüm ayarlarla manuel olarak oynayabilirsiniz. Yani mesela CPU voltajı, frekansı gibi ayarlarla oynayabilirsiniz. Expert modu biraz daha tecrübeli tarafa hitap ediyor yani. Yoksa sisteme zarar verme ihtimaliniz var.

Bu forumda tek sevdigim uye sensin. Sağ ol destegin icin. @umut

Bence daha çok ısınmıyordur, sana öyle gelmiştir. Normaldir daha az ısınsa da bir şey fark ettiğini sanmıyorum.

Tamam dedigim gibi normale aldim paranoyakligimdan dolayi boyle kullaninca ayarlar yanlış bilmiyorsam bir şey degisimiyor.

Anlatmıştım sana. Eğer daha az ısınıyorsa OC yapılmış biraz öbür modda. Şu anda normal olarak kullanıyorsun. Yani kafana takma. Performans düşüşü de yaşamazsın.

GPU frekansı azıcık azaldı normale alınca ve oyundan oyuna göre sıcaklığın değiştiğini gördüm, neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…