BIOSTAR A320MH anakartta BIOS güncellemesi sonrası ekran açılmıyor

Yiğit Karayavru

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarıma bir uygulamada yaptığım hata yüzünden BIOS güncellemesi yapmak istemiştim. Her şey normal gidiyordu, anakartım BIOSTAR A320MH modeli güncellendi. Sonrasında bilgisayarı yeniden başlat seçeneği geldi ve bilgisayarı yeniden başlattım; fanlar çalıştı, sonra kapandı ama 3-4 dakika ekran gelmedi. Ben tedirgin olup BIOS pilini çıkarıp taktım fakat düzelmedi. Sonradan aklıma geldi; işlemcim Ryzen 5 5500 modeli ve RAM'lerim farklı tip RAM'ler. Zaten işlemci için anakartın base BIOS sürümü desteklemiyordu, bu yüzden bir sorun olmuş olabilir mi?

Tek RAM ile dene açılmazsa sorun dediğin gibi olabilir.

Güç kabloları takılıyken BIOS pilini çıkarıp taktıysanız işe yaramaz. Kabloları çıkartıp BIOS pilini çıkarıp takmayı deneyin. Veya Clear CMOS yapmayı deneyin.

Arkadaşlar sorun çözüldü yeni indirdiğim BIOS sürümü ile işlemcim Ryzen 5 5500 uyumsuz olarak çalışmış eski bir Ryzen işlemci takılıp BIOS'a eriştik ve uygun sürümü kurduj.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…