kebabrock

Üyecik
Uzun süredir düzgün bir şekilde çalışan jack bağlantılarım anda çalışmamaya başladı hatta ses ayarlarında da Realtek ile ilgili hiçbir şey gözükmüyor bunun bir çözümü var mı acaba? Mikrofonum sadece jack ile çalışıyor ve bir süredir hiçbir şekilde kullanamıyorum.

• Driver updateleri çalışmıyor hepsini denedim
  • Bilinen CMD ile yapılan Windows fixlerini denedim (DISM ve SFC komutlarını)
  • Realtek driverını DDU ile silip tekrar yükledim (hem anakart sitesinden hem Realtek sitesinden denedim)
Bunun bir çözümü var mı acaba?
Aygıt yöneticisindeki sorun da bir türlü çözülmedi her türlü şeyi denedim yine de jack soketleri çalışmıyor.

1756735472098.webp

1756735488052.webp

Uzun süredir düzgün bir şekilde çalışan jack bağlantılarım anda çalışmamaya başladı hatta ses ayarlarında da Realtek ile ilgili hiçbir şey gözükmüyor bunun bir çözümü var mı acaba? Mikrofonum sadece jack ile çalışıyor ve bir süredir hiçbir şekilde kullanamıyorum.

• Driver updateleri çalışmıyor hepsini denedim
  • Bilinen CMD ile yapılan Windows fixlerini denedim (DISM ve SFC komutlarını)
  • Realtek driverını DDU ile silip tekrar yükledim (hem anakart sitesinden hem Realtek sitesinden denedim)
Bunun bir çözümü var mı acaba?
Aygıt yöneticisindeki sorun da bir türlü çözülmedi her türlü şeyi denedim yine de jack soketleri çalışmıyor.

Eki Görüntüle 180585

Eki Görüntüle 180586

Benim de başıma çok geldi AMD ekran kartım varken sorun yoktu NVIDIA'ya geçtiğim gibi sürekli ses çalmama sorunu çıktı. Benim kullandığım yöntem NVIDIA GeForce indirip oradan yeni gelen sürücüleri indirip kurmak oluyordu ve sorunu o şekilde çözüyordum. Bir dene derim eğer NVIDIA kullanıyorsan

Görseldeki sürücü eksik ya da hatalı yüklenmiş olabilir üzerine sağ tıkladığınızda aytgıt düzgün çalışmıyor diye yazıyordur büyük ihtimalle. Önce donanım kimliği ile önce sürücüyü yeniden kurmayı deneyin sonra Realtek üzerinde gelişmiş ayarlar kısmı varsa tüm giriş jacklarını bağımsız aygıt olarak kullan seçeneğini işaretleyip deneyin. https://techolay.net/sosyal/konu/donanim-kimligi-ile-suruculeri-bulma.204/

Görseldeki sürücü eksik ya da hatalı yüklenmiş olabilir üzerine sağ tıkladığınızda aytgıt düzgün çalışmıyor diye yazıyordur büyük ihtimalle. Önce donanım kimliği ile önce sürücüyü yeniden kurmayı deneyin sonra Realtek üzerinde gelişmiş ayarlar kısmı varsa tüm giriş jacklarını bağımsız aygıt olarak kullan seçeneğini işaretleyip deneyin. https://techolay.net/sosyal/konu/donanim-kimligi-ile-suruculeri-bulma.204/
Gözüken aşağıdakiler hepsini aratıp denedim
PCI\VEN_1022&DEV_1487&SUBSYS_825E1565&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_1487&SUBSYS_825E1565
PCI\VEN_1022&DEV_1487&CC_040300
PCI\VEN_1022&DEV_1487&CC_0403

hatta device hunt ile aradığımda aşağıdaki çıkıyor ev düzgün bir driver bulamıyorum chipseti tekrar kurdum o da çalışmadı

1756737200048.webp

Gözüken aşağıdakiler hepsini aratıp denedim.
PCI\VEN_1022&DEV_1487&SUBSYS_825E1565&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_1487&SUBSYS_825E1565
PCI\VEN_1022&DEV_1487&CC_040300
PCI\VEN_1022&DEV_1487&CC_0403

Hatta device hunt ile aradığımda aşağıdaki çıkıyor ev düzgün bir driver bulamıyorum chipseti tekrar kurdum o da çalışmadı.

Eki Görüntüle 180604

İşletim sistemi ne kullanıyorsun ?

Windows executable yazısına tıklayıp indirip kurar mısın iş yerimdeki anakartta indirip kurdum çalışıyor. https://archive.org/details/realtek-alc-897-audio-codec-driver
Yok bu da çözmedi

Benim de başıma çok geldi AMD ekran kartım varken sorun yoktu NVIDIA'ya geçtiğim gibi sürekli ses çalmama sorunu çıktı. Benim kullandığım yöntem NVIDIA GeForce indirip oradan yeni gelen sürücüleri indirip kurmak oluyordu ve sorunu o şekilde çözüyordum. Bir dene derim eğer NVIDIA kullanıyorsan
Denedim ama bu da çözmedi sorunumu