creazy
Başarılı
Dağıttığı yerleri toplasın, oyuncaklarını yerine koysun, ona bir şey demiyorum da, daha çocuk o, yavaş yavaş öğrenir. Ben de demiyorum odasını dağıtsın toplamasın ama baskıcılık halinde ya da zorla olmamalı, dengeli ve yerinde olacak bir şekilde olmalı bu durum. Öyle asla demesi istenilmeyecek şeyler, “odanı toplamadan uyulmayacak” demesi nedir bu, nasıl bir sorumluluk bilinci yani? Çocuk istediği için değil, baskıcılıkla zorla toplamış olacak. E bu çocuğa özgürlük geldiğinde ne olacak, bütün kuralları çiğnemeyecek mi? Baskıcı olmadan, dengeli bir şekilde öğretilirse bir sıkıntı olmaz, nasıl engellemiş oluyor bağımlı olmasını?Odasını toparlaması, dağıttığı yerleri düzeltmesi sorumluluk bilinci kazandırıyor. Çocuk annesinin oynadığını görse bile ona yasak, yani yine de bağımlı olmasını engellemiş oluyor bir yerde.
Aile bir arada yemek yiyor bundan güzel ne var? Herkes kendi odasında takılsa hiç aile ortamı olmasa daha mı iyi? Ben şahsen beğendim bu kuralları.
Siz beğenebilirsiniz, ben beğenmedim. Bu kurallar bana göre hiç de normal değil. E ailesiyle yemek yemek aile bağlarını niye güçlendirsin? Ailesiyle yiyebilir ama çocuk bazen ailesiyle yemek istemeyebilir, odasında yiyebilir, bu da olabilir. Yani her gün ailesiyle yemek zorunda değil. Bunu kural haline getirmek bana göre saçmalık.