creazy

Başarılı
Merhaba, ne düşünüyosunuz bu konu hakkında?

Ve bir tane kız bu kuralları "özellikle erkek çocuk için olması gereken bir eğitim diye düşünüyorum" demiş.

Özeti;
  1. Ekran süre ( 1-1,5 saat )
    • Açıklama: Çocukların video oyunu, tablet veya televizyon gibi ekranlara bakma süresi günlük olarak 1 ila 1,5 saat ile sınırlandırılmış. Videonun sonunda annenin, süresi dolan çocuğuna "Kaan, süren doldu, kapatır mısın artık?" dediğini duyuyoruz.
  2. Tablette savaş - şiddet içerikli oyunlar oynayamazlar
    • Açıklama: Çocukların tablet veya benzeri cihazlarda savaş oyunu gibi şiddet içeren oyunları oynaması yasak.
  3. Evde haber - Türk dizisi açılmaz her çizgi filmi de izleyemezler
    • Açıklama: Aile evdeyken televizyonda haber bültenleri veya yerli diziler izlenmiyor. Ayrıca, çocukların izleyebileceği çizgi filmler de seçiliyor, her çizgi filmi izlemelerine izin verilmiyor.
  4. Okuldan geldikten 2 saat sonra ödev yapılır akşam saatine bırakılmaz
    • Açıklama: Ödevlerin ne zaman yapılacağı net bir kurala bağlanmış. Çocuklar okuldan eve geldikten 2 saat sonra ödevlerini yapmak zorundalar, bu işi akşama bırakmalarına izin verilmiyor.
  5. Markette her zaman bir tane abur cubur alma hakları var fazlasını isterlerse o bir tane haklarını da alamazlar
    • Açıklama: Çocukların market alışverişinde sadece bir adet abur cubur alma hakkı var. Eğer birden fazlasını almak için ısrar ederlerse, o tek haklarını da kaybediyorlar.
  6. Dışarıdan eve geldiğimizde ilk iş elleri yıkamak eller yıkanmadan evde dolaşamazlar
    • Açıklama: Eve girildiğinde, başka bir şey yapmadan veya evin içinde dolaşmadan önce ilk olarak banyoya gidip elleri yıkamak zorunlu bir kural.
  7. Yemek her zaman ailece yenir
    • Açıklama: Yemekler (muhtemelen akşam yemekleri) bireysel olarak değil, tüm aile üyelerinin bir araya geldiği bir sofrada birlikte yeniyor.
  8. Herkes odasını kendi temizler dağıttığını toplamadan uyumaz.
    • Açıklama:  Her çocuğun kendi odasının sorumluluğu kendisine ait. Odayı temiz tutmak ve eğer dağıttıkları bir şey varsa, uyumadan önce mutlaka toplamak zorundalar.
  9. Uyku saati 21:00
    • Açıklama: Çocukların yatağa girme ve uyku saati net olarak 21:00 (akşam 9) olarak belirlenmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurallardan yola çıkarsam çocuğa sadece kitap okuma ve ders çalışmaya itelendiğini düşünüyorum. Tamam, ekran saati idare eder ama bence daha çok fiziksel aktiviteye yönlendirilmesi gerek. Abur cubur kuralı bence esnetebilir :)

Yaptığı şeyler çok normal. Çoğumuzun annesi de vaktinde bizleri bilgisayardan, bilgisayar oyunlarından uzaklaştırıyordu. Bilgisayarda oyun oynamak başka; bir şeylere merak salmak başka.

İstek, temizlik, adap her çocukta olması gereken kurallar. Ne çocuklar var markete girdi mi zırıl zırıl zırlıyor.

Çocuklar var markete girdi mi zırıl zırıl zırlıyor.

Onlar şımarık, bu videodakiler de şımarığın herhalde tam zıddı, her türlü ikisi de kötü.

Kadın Türk dizisi izlemeyi yasaklamış. Bizim zamanımızda Sungurlar vardı, akşamları izlerdim. Hiç unutmuyorum, yeni sezon başlamıştı. Daha ikinci bölümde teröristler bir askeri esir almıştı. Askeri işkence ederken, diğer askerlerin gözünü çıkarıyorıp yiyorlardı.

Şu kadının çocuğu olsam beni öldürür herhalde. Böyle en berbat dizileri istiyorum — kan vahşet, 12 yaşımda başladım . Odamı en son ne zaman temizlediğimi hatırlamıyorum. Annemle kavga ediyorum; odayı temizleyince bir şeyi koyduğum yerde bulamıyorum, bu yüzden temizlemiyorum.

Uyku düzenim yok, bazen sabaha kadar kalıyorum. Eskiden sürekli sabaha kadar takılırdım. Markette canım ne isterse onu alırım; istemezsem hiçbir şey almam. İstediğim zaman, istediğim yerde yemek yerim. Kadın abartmış.

Ben gece 2 ye kadar sokakta kapak topluyordum ve slendermani bulmaya çalışıyordum. 2 kez araba çarptı bana. Ben bunun çocuğu olmak istemezdim bana hiç uymaz. 2 kez televizyonu kırdım ve 1 kez laptop kırdım çocukken.