creazy
Başarılı
Merhaba, ne düşünüyosunuz bu konu hakkında?
Ve bir tane kız bu kuralları "özellikle erkek çocuk için olması gereken bir eğitim diye düşünüyorum" demiş.
Özeti;
Ve bir tane kız bu kuralları "özellikle erkek çocuk için olması gereken bir eğitim diye düşünüyorum" demiş.
Özeti;
- Ekran süre ( 1-1,5 saat )
- Açıklama: Çocukların video oyunu, tablet veya televizyon gibi ekranlara bakma süresi günlük olarak 1 ila 1,5 saat ile sınırlandırılmış. Videonun sonunda annenin, süresi dolan çocuğuna "Kaan, süren doldu, kapatır mısın artık?" dediğini duyuyoruz.
- Tablette savaş - şiddet içerikli oyunlar oynayamazlar
- Açıklama: Çocukların tablet veya benzeri cihazlarda savaş oyunu gibi şiddet içeren oyunları oynaması yasak.
- Evde haber - Türk dizisi açılmaz her çizgi filmi de izleyemezler
- Açıklama: Aile evdeyken televizyonda haber bültenleri veya yerli diziler izlenmiyor. Ayrıca, çocukların izleyebileceği çizgi filmler de seçiliyor, her çizgi filmi izlemelerine izin verilmiyor.
- Okuldan geldikten 2 saat sonra ödev yapılır akşam saatine bırakılmaz
- Açıklama: Ödevlerin ne zaman yapılacağı net bir kurala bağlanmış. Çocuklar okuldan eve geldikten 2 saat sonra ödevlerini yapmak zorundalar, bu işi akşama bırakmalarına izin verilmiyor.
- Markette her zaman bir tane abur cubur alma hakları var fazlasını isterlerse o bir tane haklarını da alamazlar
- Açıklama: Çocukların market alışverişinde sadece bir adet abur cubur alma hakkı var. Eğer birden fazlasını almak için ısrar ederlerse, o tek haklarını da kaybediyorlar.
- Dışarıdan eve geldiğimizde ilk iş elleri yıkamak eller yıkanmadan evde dolaşamazlar
- Açıklama: Eve girildiğinde, başka bir şey yapmadan veya evin içinde dolaşmadan önce ilk olarak banyoya gidip elleri yıkamak zorunlu bir kural.
- Yemek her zaman ailece yenir
- Açıklama: Yemekler (muhtemelen akşam yemekleri) bireysel olarak değil, tüm aile üyelerinin bir araya geldiği bir sofrada birlikte yeniyor.
- Herkes odasını kendi temizler dağıttığını toplamadan uyumaz.
- Açıklama: Her çocuğun kendi odasının sorumluluğu kendisine ait. Odayı temiz tutmak ve eğer dağıttıkları bir şey varsa, uyumadan önce mutlaka toplamak zorundalar.
- Uyku saati 21:00
- Açıklama: Çocukların yatağa girme ve uyku saati net olarak 21:00 (akşam 9) olarak belirlenmiş.
Son düzenleyen: Moderatör: