Merhaba,

Bir bilgisayar mühendisi hocası tüm bildiklerini anlatır mı? Mesela kaliteli ve araştırma alanı siber güvenlik olan bir hoca tüm bildiklerini öğrencilere aktarır mı? Etik olan şey, kötüye kullanılması konusunda demek istiyorum aslında. Sizin yorumunuz nedir?

İyi sosyaller.

Merhaba,

Bir bilgisayar mühendisi hocası tüm bildiklerini anlatır mı? Mesela kaliteli ve araştırma alanı siber güvenlik olan bir hoca tüm bildiklerini öğrencilere aktarır mı? Etik olan şey, kötüye kullanılması konusunda demek istiyorum aslında. Sizin yorumunuz nedir?

İyi sosyaller.
Eğer siber güvenlik anlatacaksa, siyah şapkayı da, beyaz şapkayı da anlatacak.

Merhaba,

İyi sosyaller.

Devletteki hocaların çoğu torpilli olur iyi üniversitelerden mezun kafası kırık insanlar değillerse formülü gösterir PDF'te örnek soruyu çözer veya orada bir şeyler anlatıp karalar ondan sonra geçip gider. Üniversitede yazılımı değil de yazılımın nasıl bir şey olduğunu öğreniyorsun diyebiliriz mesela iyi üniversitelerde sana küçük bir şey öğretir sonra onunla ilgili anlattığından çok daha fazla bilgi ve tecrübe isteyen proje veya sunum hazırlamanı ister. Gidersin günlerini haftalarını verirsin hocanın 1 yaptığını sen 10 yaparsın, kısaca sana öğrenmeyi ve araştırmayı öğretirler hikaye anlatır gibi ders anlatmazlar.

Siyah veya beyaz olmasına gerek yok bence. Bilen istediği her şeyi yapabilir.

İşte kaç kişi biliyor ki? Zero day açıklarını buldurup exploit yapmak gibi bir şey demek istediğim.
Öğretmezler o tür şeyleri. Burada bazı şeyleri yazamam o nedenle çok konuşmuyorum ama kendin araştırarak öğreneceksin o tür şeyleri.