cagata

Uzman
Şu an Acer Nitro 16’da video, film, dizi izlerken yukarıda ve aşağıda siyahlık oluyor. Bir daha laptop alırken bunun olmaması için hangi ekranlı laptop almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olaydan mı bahsediyorsunuz? Aspect Ratio oranı.

6520588850a775761fe9c8b3_QsC5qoM0MSZfAVO581ofa9L28nhP7RRV9PtjWmU-YhohHVM7LfzZPYOgwK7mCi-VLRDMg6mu_TNaP8QFpkEBbzNZ8A08uG96F5uTtLhCp7TRHO2c7Ssb9utDqt-EIkv6Ea1To8eEDhL0EQIx76H6SEs.png

Neden? Victus serisi gayet başarılı.
Victus kullanıcısıyım ve hall sensör maduruyum onun dışında memnunum ancak kesinlikle başarılı değil. Kaldı ki HP yetkili servis tarafı durumu çok da iplemiyor. Piyasayı kontrol altına almak için pratik ve makul çözüm yolları yerine saçma sapan, kullanıcıya maduriyet yaratan çözümlerle çıka geliyor. Keşke bu hall sensör problemi yeni vaka olsaydı ama önceki modellerde de mevcut. Victusu geçtim, üst düzey OMEN laptoplarda bile var ki baya ilginç. Peki HP nin bu konuda çözümü ne ? Bu problem yaygın değilken ve kronik olarak kabul edilmediği zamanlarda kullanıcılar fark etmezmiş gibi hall sensörü söküp göndermek. Kaldı ki şuan fark etmelerine rağmen kullandıkları yeni parçalar çok yüksek ihtimal revizyonlu değil ve bu da insanları tekrar bozulma ihtimaline karşı garanti pakedi aldırmaya itiyor. Hepsi kontrolü ele almak için. HP Omen kullanan ve pişman olan arkadaşlarım var. Bu marka kullanıcı dostu değil maalesef.(Hiç bir marka değil ama bu biraz skandal) Aldığıma pişman mıyım? Hem evet hem hayır ancak birdaha victusa bulaşmazdım sanırım.Victus piyasadaki diğer laptoplara göre daha ucuz ve soğutması iyi. Ön planda olmasının sebebi bu. Hall sensör problemi HP de istikrarlı bir kötülük ve senelerdir de devam ediyor maalesef. Kim acaba hall sensör problemi yaşayıp yaşamayacağına dair kumar oynayıp en az 40k parasını vermek ister orasını bilmiyorum. Net olan tek şey bunun tüm kullanıcılarda yaşanabileceği

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    265 KB · Görüntüleme: 36
Evet bundan bahsediyorum ve ekranım 16.10 inç 2560*1600p

Buyurun YouTube'dan bir video
Bu gayet normal bir durum. Kendi kişisel laptopumda da aynı şekilde gözüküyor ki dediğim gibi normal. Videonun en boy oranı senin ekranınkine uymadığı için oluyor. Eğer sizi rahatsız ediyorsa tek çare videonun kırpılması. Kırpmak için tarayıcı eklentileri kullanmanız gerekiyor. Ultrawidify diye bir eklenti var. Onu tarayıcınıza ekleyip çalıştırırsanız problem çözülecektir. Ancak belirteyim ki bu tarz eklentiler yan taraflarda sahne kaybı yaratacaktır.

Bu gayet normal bir durum. Kendi kişisel laptopumda da aynı şekilde gözüküyor ki dediğim gibi normal. Videonun en boy oranı senin ekranınkine uymadığı için oluyor. Eğer sizi rahatsız ediyorsa tek çare videonun kırpılması. Kırpmak için tarayıcı eklentileri kullanmanız gerekiyor. Ultrawidify diye bir eklenti var. Onu tarayıcınıza ekleyip çalıştırırsanız problem çözülecektir. Ancak belirteyim ki bu tarz eklentiler yan taraflarda sahne kaybı yaratacaktır.

Yani bütün laptoplar böyle mi yani hangi laptopu alırsam alayım