YLN

Uzman
Makaleler
4
Yer
Mersin
Selam. Yetkililikten çıktığım bir Minecraft toeny serveri vardı. Çıktıktan sonra insanları gereksiz yere atıp boş boş muamele yapıyordu üst yetkili kadrosu. Biz de yetkililikten çıkan arkadaşla şöyle bir karar aldık: Discord sunucusu içinde timeout iznimiz hala bulunuyordu, biz de dedikki bu sunucudaki çoğu kişiye timeout atalım. Şöyle de bir şey var; bir arkadaş daha vardı onun site üzerinde destek taleplerine bakabilme yetkisi vardı. Oda tüm destek taleplerini kapatmıştı. Evet fazla kaşındık saçmaladık. İstediğiniz gibi eleştirebilirsiniz benim için sorun yok. Aklımda bu soru kaldığı için açtım bu konuyu. Bu yaptığımız şey yasal bir işleme dönüşebilir mi? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey olması çok zor. Discord veri vermiyor zaten. Diyelim verdi diyelim, karşı taraf o kadar masrafa dayanamaz onun avukat masrafı, kağıt masrafı falan hepsini ödemesi lazım ve bu fiyat 40 bin TL'ye kadar fırlayabilir. Yani hiçbir şekilde yapamaz.

Zannetmiyorum. Discord normalde Türkiye'ye veri veren bir sosyal medya platformu değil. Yaptığınız eylemin de pek hukuki bir suç olduğunu düşünmüyorum.

Bir şey olması çok zor. Discord veri vermiyor zaten. Diyelim verdi diyelim, karşı taraf o kadar masrafa dayanamaz onun avukat masrafı, kağıt masrafı falan hepsini ödemesi lazım ve bu fiyat 40 bin TL'ye kadar fırlayabilir. Yani hiçbir şekilde yapamaz.

Zaten karşı taraftan bir yetkili aileme sövmüştü farklı bir yetkilide aynı şekilde demişti birde farklı bi yetkili arkadaş bana şöyle bir şey yazmıştı sen şimdi zarar verdiğini mi düşünüyorsun falan yazıyordu madem zarar vermedim neden işlem başlatasınki kardeşim 😅 zaten bu küfürlerin bende ssi var eğer ki öyle bir durum olursa onları da gösteririmde şimdi düşünürsek bu adamlar hem bana sövüp hem neden yasal işlem başlatsınki. Ayrıca Discord'da bir sürü panel kullanan kişiler var ve onlara hiçbir şey olmuyor ve kanıtları da var bu insanlar bu kadar küçük bir şey için uğraşacaklarını zannetmiyorum ayrıca bu arkadaşlar zaten yetkiyi almayı unutmuşlardı.

Son düzenleme:
Hiçbir şey olmaz ancak Discord veri veriyor. Zamanında zaten o yüzden kapatıldı, ülkede temsilciliği o yüzden bulunuyor.