Deepcool'un PN-D ve PN-M model kodu olan modelleri olabilir. Fiyatları da piyasadaki ürünlerle aynı fiyatta sayılır. Aynı bütçede önerilen ürünlerin yerine fikir olabilir.

Kullandığım 3 PSU var; Zalman MegaMax 600W V2, Thermaltake LitePower 450W(GRİ) ve eski efsaneleri olan GIGABYTE GE-C420A-C2 420W PSU'yu görmek isterim.

Zamanında bayağı uğraşarak PSU Tier List yapmış biri olarak sonradan yabancıların yaptığı içeriklere bakınca kendi eksilerimi gördüm, onları söylemiş olayım. Model kısmı bence önemli değil. Ben Türkiye'de olup olmamasına bakmaksızın konusunu açtığım tüm modelleri listeye almıştım.

Şimdi az önce bahsettiğim, kendi listemde gördüğüm eksiyi anlatayım:

Listeyi forumda hazırlamak en büyük hatamdı çünkü Excel üzerinden hazırlanan listeler çok daha detaylı olabiliyor. Forumda tabloyu uzattıkça uzatma imkanım yok ancak Excel bu konuda çok rahat. İstediğim kadar detayı, teknik bilgiyi tek satırda verebilmek büyük rahatlık. Ben gidip alta 100 tane kaynak konu bırakmıştım. Onu yapacağıma Excel kullansam hem daha az vaktimi alırdı hem daha derli toplu olurdu.

Bu liste bahsettiğim türden oldukça detaylı bir liste örneğin. Görünce imrenmiştim açıkçası.

Son olarak işinize yarayacak bir site bırakayım. Her dilde incelemeleri listeliyor. Birkaç PSU konusunu buradan bulduğum Almanca, Japonca incelemelerden yararlanarak hazırlamıştım.

Düzenleme: İllaki bir model önermem gerekirse Seasonic Fanless modellerini listede görmek isterim. İlginç ürünler.

Zamanında bayağı uğraşarak PSU Tier List yapmış biri olarak sonradan yabancıların yaptığı içeriklere bakınca kendi eksilerimi gördüm, onları söylemiş olayım. Model kısmı bence önemli değil. Ben Türkiye'de olup olmamasına bakmaksızın konusunu açtığım tüm modelleri listeye almıştım.

Şimdi az önce bahsettiğim, kendi listemde gördüğüm eksiyi anlatayım:

Listeyi forumda hazırlamak en büyük hatamdı, çünkü Excel üzerinden hazırlanan listeler çok daha detaylı olabiliyor. Forumda tabloyu uzattıkça uzatma imkanım yok ancak Excel bu konuda çok rahat. İstediğim kadar detayı, teknik bilgiyi tek satırda verebilmek büyük rahatlık. Ben gidip alta 100 tane kaynak konu bırakmıştım. Onu yapacağıma Excel kullansam hem daha az vaktimi alırdı hem daha derli toplu olurdu.

Bu liste bahsettiğim türden oldukça detaylı bir liste örneğin. Görünce imrenmiştim açıkçası.

Son olarak işinize yarayacak bir site bırakayım. Her dilde incelemeleri listeliyor. Birkaç PSU konusunu buradan bulduğum Almanca, Japonca incelemelerden yararlanarak hazırlamıştım.

Düzenleme: İllaki bir model önermem gerekirse Seasonic Fanless modellerini listede görmek isterim. İlginç ürünler.
Normalde SPL'nin formatında rehber hazırlamıştım ama fazlasıyla hatta neredeyse yapı olarak birebir kopya olduğu için yapıyı kökten değiştirme kararı aldım.

Biraz değil aslında... Bayağı birebir aynı.

Tüm PSU modellerini tek başıma eklemem mümkün değil. 12V hattının amper/watt değeri, ikincil hatların amper/watt değerleri, verimlilik, çıkış tarihi, üretici, platform, EMI filtresindeki X ve Y kapasitörleri, common-mode bobinler, PFC olup olmaması, PFC MOSFET’leri, PFC boost diyotu gibi gibi çok sayıda değişken var. Bu yüzden şimdilik Türkiye’de satılan ve popüler olan modellere yoğunlaşacağım. Yoksa 2 yıl sonra çıkar bu gidişle.

Normalde SPL'nin formatında rehber hazırlamıştım ama fazlasıyla hatta neredeyse yapı olarak birebir kopya olduğu için yapıyı kökten değiştirme kararı aldım.

Biraz değil aslında... Bayağı birebir aynı.

Yani bu tür listelerde formatların birebir aynı yapılması bence sorun değil. Hiçbirimiz LTT forumdaki o listeyi yapan adam veya Tomshardware'daki abi değiliz. Amacınız insanlara yardımcı olmaksa formatın aynı olması dert değil bence. Maksat bilgiyi kolay erişilebilir hâle getirmek.

Yani bu tür listelerde formatların birebir aynı yapılması bence sorun değil. Hiçbirimiz LTT forumdaki o listeyi yapan adam veya Tomshardware'daki abi değiliz. Amacınız insanlara yardımcı olmaksa formatın aynı olması dert değil bence.
Aslında mesele biraz da ondan değil. SPL gibi piyasadaki neredeyse tüm modelleri kapsayan bir liste varken, benim aynı şeyi yapmamın çok da bir anlamı kalmıyor. En azından formatı tamamen değiştirip, SPL’nin yerini alabilecek farklı ve daha işlevsel bir formatta hazırlamak bana daha mantıklı geldi.