• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Bir konu bittikten sonra farklı bir konuya geçerken önceki konunun soru bankası çözülür mü?

Merhaba arkadaşlar,

Bıyıklı Matematik'in AYT kampı ile ilerliyorum. Hoca her gün belli bir alt konuyu işliyor ve günlük ödevler veriyor. Ancak benim kafamı karıştıran bir nokta var.

Diyelim ki polinomlar konusunu 6. günde bitirdim. 7. günde kamp programına göre 2. dereceden denklemler başlıyor. Ben ise şu şekilde ilerlemek istiyorum:
  • 7–8. gün: Polinomlar → mikroorijinal (kolay) soru bankasını bitirmek.
  • 9–10. gün: Polinomlar → 345 AYT matematik soru bankasını bitirmek.
  • Yani hocanın kampında 7. günde 2. dereceden denklemler işlenirken, ben bu iki gün hâlâ polinom konusunun soru bankasını tamamlamış olacağım.
Sormak istediğim şey şu, bu yöntem mantıklı mı? Yani işlenen konudan 1–2 gün geriden gelip, önceki konunun soru bankasını bitirmek bir sorun oluşturur mu? Aynı durum tüm AYT matematik konuları için geçerli. Her konuyu anlatıldığı gün soru bankalarından alt konu alt konu ayırmak zor oluyor. Bu yüzden ben ana konuyu bitirdikten sonra 2–3 gün boyunca o konunun tüm soru bankalarını aradan çıkarmayı daha mantıklı buluyorum.

Bu şekilde ilerleyen oldu mu? Sizce bu yöntem hem verim hem düzen açısından uygun mudur?

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı ama soru çözümünü arttır. Çok bilgi kafayı karıştırmasın.

Mantıklı ama soru çözümünü arttır. Çok bilgi kafayı karıştırmasın.

Hocam bu döngü taaki AYT matematik bitene kadar devam edecek örneğin parabol çalışırken denklemler soru çözümü yapacağım ilk önce kolay soru bankası sonra orta seviye böylece bütün konular bitene kadar sonra fasikül ve branş deneme yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı?

AYT’de biraz daha bilgi ağırlıklı hocam. Konuyu bilip soru çözmekte fayda var ancak ben 2 kaynaktan sonra artık denemeye odaklanmanızı veya branş denemesi çözmenizi tavsiye ederim.

Fikir güzel ancak sadece kolay ve orta soru bankası yetmez. 3D gibi bir zor kaynakda ekle programa.

Fikir güzel ancak sadece kolay ve orta soru bankası yetmez. 3D gibi bir zor kaynakda ekle programa.

Hocam orijinal eklemeyi düşünüyorum sizce iyi midir ve orijinal orta kaynaktaki konu bitincemi orijinal geçeyim yoksa 345 soru bankası komple bitincemi geçeyim

Hocam orijinal eklemeyi düşünüyorum sizce iyi midir ve orijinal orta kaynaktaki konu bitincemi orijinal geçeyim yoksa 345 soru bankası komple bitincemi geçeyim

Orijinali çözmedim ancak onun soruları daha sağlam diyor bir çok kişi. İki kaynaktan konularda ilerledimi arkadan orjinali takip etmeye başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…