seeraddar

Yetkin
Hız ve Renk çözüyorum. Herhalde 6-7 güne kadar biter. Daha sonrasında Apotemi alacağım. Hatta Apotemi’nin paragrafını sipariş verdim bile. Bu Apotemi de bitince deneme mi çözeyim, yoksa tekrar bir paragraf mı alayım? Sadece iki paragraf çözmüş olacağım. Daha önce hiç paragraf çözmemiştim. Çözdüklerimden biri Hız ve Renk, ve Apotemi olacak. Devamında yine paragraftan mı, denemeden mi ilerlemeliyim?

Dil bilgisinin ses bilgisi konusunda anlama özürlü olduğum için sıkıntı. Diğerlerini öğrenip deneme abanırım. Ses bilgisi hakkında ne yapmalıyım bilmiyorum.

Dil bilgisini öğrenmeden sınava girdiğim için yardımcı olamiyacağım ancak yaz bitmeden hallet. Günde 1 TYT Türkçe çözsen 309 deneme yapar. Muazzam sayı. Ekstra yüklenmeye gerek yok TYT Türkçeye çünkü çok riskli bir branş. YKS'de nasıl sorulacağı hiç belli olmuyor.

Dil bilgisinin ses bilgisi konusunda anlama özürlü olduğum için sıkıntı. Diğerlerini öğrenip deneme abanırım. Ses bilgisi hakkında ne yapmalıyım bilmiyorum.
Soru çözüm videoları izleyip biraz daha anlamaya uğraş, baktın olmuyor -olsa bile epey uzun sürecek- ise bırak başka konulara odaklan. Denemelerde de yapamıyorsan boş bırak gitsin, diğer net yapacağın konulara odaklan. Yarın bir gün "dur 1 2 netim daha olsun" diye düşüneceğin zaman tekrar bir bakarsın.

Yapamadığınla gereğinden fazla oyalanıp yapabileceklerinin önünü kesme, çoğu ders için iyi bir yöntem bu.

Soru çözüm videoları izleyip biraz daha anlamaya uğraş, baktın olmuyor -olsa bile epey uzun sürecek- ise bırak başka konulara odaklan. Denemelerde de yapamıyorsan boş bırak gitsin, diğer net yapacağın konulara odaklan. Yarın bir gün "dur 1 2 netim daha olsun" diye düşüneceğin zaman tekrar bir bakarsın.

Yapamadığınla gereğinden fazla oyalanıp yapabileceklerinin önünü kesme, çoğu ders için iyi bir yöntem bu.
Ben Rüştü'den dinleyip 3D ile çözmeyi düşünüyordum, ancak hiç anlamadım. “Türkçenin Matematiği” diye bir kanal buldum, ona bakıyorum şu an. Mala anlatır gibi anlatıyor. Dil Bilgisini 10 Günde Temel Atma kitabı var, “Özel isimler büyük harfle başlar.” bile diyor, o derece temel. Buradan ilerleyeceğim sanırım.