Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Düşünün. Kendi Linux Distronuzu yapıyorsunuz.

Ne tabanlı olurdu?
Amacı ne olurdu?
Erişim kolaylığı mı yoksa gelişmiş ayarlarımı öne tutardınız?
Varsayılan tarayıcı ne olurdu?
Flatpak veya kendi mağazanızı mı yapardınız?
Ne kadar hafif olurdu?
Adını ve sürüm adlarını ne koyardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşünün. Kendi Linux distronuzu yapıyorsunuz.

Ne tabanlı olurdu?
Amacı ne olurdu?
Erişim kolaylığı mı yoksa gelişmiş ayarlarımı öne tutardınız?
Varsayılan tarayıcı ne olurdu?
Flatpak veya kendi mağazanızı mı yapardınız?
Ne kadar hafif olurdu?
Adını ve sürüm adlarını ne koyardınız?

1. Gentoo tabanlı olurdu. Çünkü kolay bir sistem düşünmüyorum.
2. amacı jandarma teşkilatının hizmetlerine odaklanan ve tüm repoları sıkıca denetlenen bir sistem yaratmak.
3. gelişmiş ve sadece yetkililer tarafından kurulabilen.
4. librewolf.
5. hayır. Dışarıdan uygulama yüklemek, sadece tabur komutanlığından alınan izinlerle yapılır.
6. orta düzey hafif.
7. jis (jandarma işletim sistemi)

1. Gentoo tabanlı olurdu. Çünkü kolay bir sistem düşünmüyorum.
2. amacı jandarma teşkilatının hizmetlerine odaklanan ve tüm repoları sıkıca denetlenen bir sistem yaratmak.
3. gelişmiş ve sadece yetkililer tarafından kurulabilen.
4. librewolf.
5. hayır. Dışarıdan uygulama yüklemek, sadece tabur komutanlığından alınan izinlerle yapılır.
6. orta düzey hafif.
7. jis (jandarma işletim sistemi)
Kısacası Kali Linux'a benzer Gentoo tabanlı bir işletim sistemi mi olurdu?

Nostaljik temaya sahip bir linux yapardım. Retro ve Aero modu olacak içinde. Amacıda anladığınız üzere benim gibi boomerler için estetik bir işletim sistemi olması. 2 Farklı arayüz modu olurdu. Biri macOS gibi global menüye ve Dock'a sahip, diğeride windows gibi olurdu. Bu sayede 3. parti uygulamalara gerek kalmadan daha kolay sıkıldığımız bir arayüzden diğerine geçebilirdik. Ağırlığı orta olurdu. Sürümleri renk adları ile adlandırırdım. Varsayılan tarayıcı PaleMoon olurdu.

1. Arch tabanlı olurdu.
2. oyun odaklı olurdu ancak özelleştirimeye de dikkat ederdim. NVIDIA sürücüleri yüklü gelirdi
3. gelişmiş tabanlı olurdu
4. kurulum ekranında 3 seçenek sunardım. Ama yüksek ihtimalle Brave'yi tercih ederim.
5. flatpak koyardım
6.performans ve görünüm olarak 2 seçenek sunardım. Performans modundayken özelleştirmeden kısar Arch gibi hafif yapardım.
7. MUQOS.

1. Arch tabanlı.
2. Cachy repolar açık, CachyOS kernel kullanırdım, NVIDIA sürücüleri otomatik gelmez. Minimalizim odaklanır.
3. Gelişmiş tabanlı.
4. LibreWolf.
5. Hayır.
6. CachyOS'den daha hafif.
7. PenguenOS

Teknik bilgim yoğun değil, o yüzden görsel açıdan yorumlar yapacağım.

Tasarım olarak zamanında yaptığım şu konsepti temel alırdı:
9817.1627.webp

Ancak tamamen böyle olmazdı. Adı da farklı olurdu. En temel fark ise simgelerin tasarım dili olurdu. Düz simge tasarımları yerine klasik Aero'yu ve modern Aero'yu içeren iki tema olurdu. Ayrıca Windows'un görev çubuğu yerine MacOS'in dock'unu içerecek başka bir masaüstü ortamıyla beraber gelirdi.

Bu arada bana göre modern Aero örneği şudur:
RDT_20251025_1020333880587048133163642.webp