Okullara polis yerleştirirlerse okullardaki güvenliğin işe yaramaz olduğunun üstüne okulların güvensiz olduğu sonucu çıkacağı için polis yerleştirmezler.
Diğer ikisini nasıl yetiştirmişler garip.. Ben de ekleme yapayım: "Tüm arkadaşlarında var, geri mi kalsın?" Böyle yaparak geri kaldıklarının farkında olmayanların yetiştirdiği bir nesil.. Sonumuz hayrolsun. Katılıyorum sizlere..
Diğer ikisinin çocuklukları benimle geçti, yıllarca iç içe yaşadık. Hep çevreye, insanlara saygılı ve sevgili olmayı öğretmeye çalıştım, yalan yok iyi çocuklar olarak yetiştiler. Büyük olanı çocukluktan beri akıllı telefon ve tablet çöplüğü yerine bilgisayara yönlendirdim. Sonrasında da ilgisi var diye lisede bilişim okudu şimdi ise üniversitede mezuna kaldı tekrar hazırlanıyor. Ortanca olanın da şuan hedefi tıp okuyup psikiyatrist olmak. Şimdiden üniversite sınavı için ders çalışmasına teşvik ediyorum, kaynak kitap bile aldım hediye ettim kendisine. Umarız başarılı olacak. Ben elimden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyorum ama dışarıdan bu kadar oluyor
Çünkü polis olmasının manası ve imkanı yok. Sen 1 saat polis beklet 1 saat 1 dakika sonra gelirler. Bütün gün beklet, okulun içine girdikten sonra başlarlar. Bunun en büyük kanıtı zaten Amerika'daki shootingler. Orada her okulda silahlı polis beklediği halde çoğu zaman hiçbir şey yapamıyorlar. Yapabilen ise olayı durdurana kadar zaten ölen ölmüş oluyor.
Orada da her okulda polis yok, zaten bu mantıken imkansız. Kaldı ki polis olsa da bir şey değişmeyecek dediğiniz gibi, yapan yine yapıyor. Amaç olayları önlemek olmalı, olursa orada polis olsun demek saçma bir düşünce. Neden böyle olaylar oluyor, çözümü nedir bunları tartışmak lazım.
Tarikatçilerin gençlerin iktidarı desteklemesi için topyekün mücadele ettiği, 20 yıldan fazla süren, eğitim sisteminin yokedilmesi pahasına muhafazakar, dindar nesil projesi mutlak başarısızlığa uğradı ve tamamen ters etki görüyor, bunun bedelini ödeyecekler.