X11B

Üyecik
Monitor geleli 6 gün oldu, kullanıyorum ama geldiği günden beri sabit sol üst kenarda 1 adet ölü piksel tarzı bir durum var. Tam olarak kare değil, o sebeple tozda olabilir. Ama ben iade etmedim, iade süreçleriyle uğraşmamak için bir de stokta 5 tane kalmıştı.

Sizce iade etmeli miyim, değer mi uğraşmaya? Tam kenarda olduğu için göze batmıyor, sol üste bakmam lazım dikkatlice. Monitör ayrıca 2K olduğundan çok ufak duruyor.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!

2e87d4ff-ed4b-474b-a6c4-b3cac3b866d8.webp

c632798e-61eb-4780-9655-c32e12b966b7.webp

f6c9ef27-fd3c-4f9c-a15e-4c9f94860a47.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el satarken belki sorun yaşarsınız, onun dışında rahatsız etmiyorsa ben olsam iade etmezdim. Şu anki monitörde 2 mavi ölü piksel var. 2. ölü pikseli 1 sene sonra farkettim. Monitör işi sıkıntılı. Işık sızması yoksa ben dert etmiyorum.

Uğraşmanız sizin yararınıza olacaktır.
Doğrudur fakat iade etmem durumunda tekrar alamayabilirim stok sorunundan, ve daha kötü panelde denk gelebilir, bunları da düşününce insanın iade ile uğraşası gelmiyor açıkçası.

Ölü piksel daha sonra yayılabilir. Ürün kusurluysa iade edin geçin. Ölü piksel falan bahsetmeyin. Hakkınız varken iade edin direkt.
Doğrudur fakat yeni aldığım daha kötü de gelebilir diye çelişkide kalıyorum.

İkinci el satarken belki sorun yaşarsınız, onun dışında rahatsız etmiyorsa ben olsam iade etmezdim. Şu anki monitörde 2 mavi ölü piksel var. 2. ölü pikseli 1 sene sonra farkettim. Monitör işi sıkıntılı. Işık sızması yoksa ben dert etmiyorum.
Ben etmezdim. Ama bu senin etmemen gerektiği anlamına gelmiyor. Ben üşengeç olduğum için uğraşmazdım.
Şu ankinde ne ghosting olayı var ne ışık sızması var, sorunsuz bütün görüntü ve canlı, ölü piksel tam sol üstte kalıyor, Chrome'u tam ekran yapınca solda kalan sekmede ileri geri gitme oklarının hemen solunda, ekranın ortasında olsa hiç düşünmeden iade başlatırdım da, kenarda olunca şimdi gönderirim ölü piksel çıkar daha fazla veya ışık sızması olur, bütçe dostu model olduğundan ölü piksel rastlama oranı da çok yüksekmiş, bilemedim o yüzden.

Şu ankinde ne ghosting olayı var ne ışık sızması var, sorunsuz bütün görüntü ve canlı, ölü piksel tam sol üstte kalıyor, Chrome'u tam ekran yapınca solda kalan sekmede ileri geri gitme oklarının hemen solunda, ekranın ortasında olsa hiç düşünmeden iade başlatırdım da, kenarda olunca şimdi gönderirim ölü piksel çıkar daha fazla veya ışık sızması olur, bütçe dostu model olduğundan ölü piksel rastlama oranı da çok yüksekmiş, bilemedim o yüzden.

Sanki ölü piksel kümesi var gibi duruyor, 1'den fazla sanki. Beyaz ekranda göze batıyor gibi. İçinize sinmediyse, riske girin. Şansınıza güveniyorsanız. Benim ilk aldığım monitörde de vardı 3-4 tane ölü piksel, yine mavi ve kırmızıydı. Ekranın ortasında olduğu için iade ettim. Yeni aldığımda da 1 tane farkettim fakat 2 taneymiş. Mavi ölü piksel, beyaz arkaplanda belli olmuyor. Çok karanlık arkaplanda belli oluyor. Boot ederken PC, görüyorum sonra unutuyorum. Sizin durum biraz farklı gibi. Ben alışırım diyorsanız kalsın, ama sürekli gözünüze takılacaksa sıkıntı.

Sanki ölü piksel kümesi var gibi duruyor, 1'den fazla sanki. Beyaz ekranda göze batıyor gibi. İçinize sinmediyse, riske girin. Şansınıza güveniyorsanız. Benim ilk aldığım monitörde de vardı 3-4 tane ölü piksel, yine mavi ve kırmızıydı. Ekranın ortasında olduğu için iade ettim. Yeni aldığımda da 1 tane farkettim fakat 2 taneymiş. Mavi ölü piksel, beyaz arkaplanda belli olmuyor. Çok karanlık arkaplanda belli oluyor. Boot ederken PC, görüyorum sonra unutuyorum. Sizin durum biraz farklı gibi. Ben alışırım diyorsanız kalsın, ama sürekli gözünüze takılacaksa sıkıntı.
Teşekkür ederim düşünceleriniz için, en iyisi Amazon müşteri hizmetleri ile görüşeyim ona göre iadeye göndereyim.