Eğer oyun sırtını mod yapımcılarına bağlıyorsa o oyun muhtemelen kötüdür. Ben gerçekten bir zamanlar Steam atölye mantığını destekliyordum fakat geliştiriciler ofiste kahve içmekten fırsat bulamayıp oyuna eklemedikleri içerikleri zaten modçular ekler kafasına girmeye başladılar. Eskiden modlar sadece eğlence içerikleri olurdu, şimdi oyunların dağılan parçalarını toplamaya çalışıyorlar.

Örneğin GTA Trilogy, kaliteli texture için bile mod indirmeniz gerek, Mount and Blade oyunları, modsuz oynarsanız 2 saat sonra kendini tekrar eden bir oynanış söz konusu, tüm Paradox oyunları, bildiğiniz oyunları nereden tutsanız dökülüyor ve topluluk oyunları kurtarmaya çalışıyor.

Katılmıyorum. Bir oyunun kötü olduğunu ben ilk 5 saatinden sonra dahi sıkıcı şekilde devam ediyorsa ona bağlarım.

Verdiğin örnekler mantıksız çünkü oyun iyi olduğu için insanlar modlar yapıyorlar yoksa kötü oyuna kimse mod yapmaya bile uğraşmaz. Bkz Starfield.

Eğer oyun sırtını mod yapımcılarına bağlıyorsa o oyun muhtemelen kötüdür. Ben gerçekten bir zamanlar Steam atölye mantığını destekliyordum fakat geliştiriciler ofiste kahve içmekten fırsat bulamayıp oyuna eklemedikleri içerikleri zaten modçular ekler kafasına girmeye başladılar. Eskiden modlar sadece eğlence içerikleri olurdu, şimdi oyunların dağılan parçalarını toplamaya çalışıyorlar.

Örneğin GTA Trilogy, kaliteli texture için bile mod indirmeniz gerek, Mount and Blade oyunları, modsuz oynarsanız 2 saat sonra kendini tekrar eden bir oynanış söz konusu, tüm Paradox oyunları, bildiğiniz oyunları nereden tutsanız dökülüyor ve topluluk oyunları kurtarmaya çalışıyor.

Assetto Corsa'da modsuz çok yavan oluyor.

Oyun çok güzel katılıyorum fakat tarihin en iyi zombi oyunu olabilecekken geliştiricilerin hantallığı yüzünden çok yavaş ilerliyor.

10 yıl önce çıkan bir oyunda 1 hafta çalışsalar kapatabilecekleri eksikler var lakin hala 10 yıldır bekliyoruz.

Aynen öyle, ben de çok severim, 900 saatim var. Build 41'in çıkmasını yıllarca bekledik, sonra unstable sürüm geldi, ama onun da üstünden birkaç yıl geçti. Bir yerden sonra vanilla içerik yetmiyor, modlamak şart oluyor. Ancak, çok basit eklenecek şeyler için bile mod kullanmak gerekmesi saçmalık. Neyse ki Build 41’den sonra geliştiriciler hızlandı ve oyun geniş kitlelere ulaştı. Build 42 çok daha hızlı geldi Unstable’a.

Bu arada, tarihin en iyi zombi/hayatta kalma oyunu kesinlikle Cataclysm: Dark Days Ahead. Başlangıçta karmaşık gelebilir ama öğrendikçe inanılmaz zevkli oluyor. Üstelik açık kaynak olduğu için topluluk çok hızlı geliştiriyor; neredeyse her gün bir güncelleme alıyor. Benzer gerçekçilikte sadece Dwarf Fortress biliyorum ama o da farklı bir konuya odaklı. Kesinlikle denemeni öneririm.