Critical Code

Üyecik
Merhabalar,

Hepsiburada’da bir satıcıdan Windows 11 Pro ve Microsoft Office 2024 Pro Plus diye bir ürün aldım.
Satıcı bana WhatsApp’tan ulaştı. Fazla uzun yazmak istemediğim için buradan açıklamak yerine mesajların ekran görüntülerini ek olarak atacağım.

Merak ettiğim şey; bunun güvenli olup olmadığı. Drive’dan bunu indirmek zararlı mıdır sizce?
Veya hiç satıcıyla iletişime geçmeden bir şey indirmeden etkinleştirme kodunu mu denesem? Bunun da bir zararı olur mu?

Kusura bakmayın, bu konuların cahiliyim de. Yeni bilgisayar aldım.

Not: Sonradan fark ettim; satıcı hem ürün açıklamasında hem de soru-cevapta Windows 12’den bahsediyor. Bildiğim kadarıyla çıkmadı. Dolandırıcı olma ihtimali var mı?
Ekran görüntüsü 2025-10-14 184802.webp
Ekran görüntüsü 2025-10-14 184957.webp
Screenshot_20251013_193736.webp
Screenshot_20251014_040658.webp
Screenshot_20251014_040733.webp
Screenshot_20251014_040755.webp
Screenshot_20251014_040822.webp
Screenshot_20251014_040852.webp
Screenshot_20251014_040918.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 12'den kastı Windows 10 lisansı olanlar 11'e ücretsiz yükseltebiliyor bu da 11'den 12'ye bedava yükseltebilirsiniz demiş. Büyük ihtimal OEM key+ Office setup bir sorun olacağını düşünüyorum indir ama çalıştırma av ile tara.

İnsanlar neden halen böyle ne olduğu belli olmayan sahte, OEM, MOK veya VOL key'lere ile uğraşıyor halen anlamış değilim. Ücretsiz ve gerçek Retail Pro lisans varken niye bunla uğraşasınız?

HWID ile anakarta sonsuza dek Retail key yapmanız mümkün. İstediğiniz Windows versiyonunu kurabilirsiniz.

Açık kaynak kodlu, ücretsiz.

Sizin adınıza demiyorum ama size de bir ders olsun.

Unutmayın, Microsoft sizin Windows'u nasıl elde ettiğinizi önemsemiyor. Yeter ki Windows kullanın. Zaten sizin gizliliğiniz ihlal ederek kişisel bilgileriniz üzerinden ve sizi 7/24 takip ederk bir lisans ücretinin milyonlarca katını gelir olarak elde ediyorlar. Data çok daha önemli bir gelir kaynağı. Neden Windows 11 lokal üyeliğe izin vermiyor sandınız?

İnsanlar neden halen böyle ne olduğu belli olmayan sahte, OEM, MOK veya VOL key'lere ile uğraşıyor halen anlamış değilim. Ücretsiz ve gerçek Retail Pro lisans varken niye bunla uğraşasınız?

HWID ile anakarta sonsuza dek Retail key yapmanız mümkün. İstediğiniz Windows versiyonunu kurabilirsiniz.

Açık kaynak kodlu, ücretsiz.

Sizin adınıza demiyorum ama size de bir ders olsun.

Unutmayın, Microsoft sizin Windows'u nasıl elde ettiğinizi önemsemiyor. Yeter ki Windows kullanın. Zaten sizin gizliliğiniz ihlal ederek kişisel bilgileriniz üzerinden ve sizi 7/24 takip ederk bir lisans ücretinin milyonlarca katını gelir olarak elde ediyorlar. Data çok daha önemli bir gelir kaynağı. Neden Windows 11 lokal üyeliğe izin vermiyor sandınız?
Bu şey güvenli mi hocam? Bilmediğimden soruyorum, amatörce bir soru kusura bakmayın.