Bir satranç uygulaması programlamak için neler gerekir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RamKokusuSeven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 68
  • Etiketler Etiketler
    neler

RamKokusuSeven 52

Üstün
Makaleler
1
Yer
Birleşik Krallık ve ABD
Selamlar, oyuncuların birbirleriyle oynadığı, içinde günlük görevler olan, analiz tahtası olan ve Chess.com ile Lichess'ten ayıracak kendisini ve gösterecek birkaç mekanik. Yani yapmak için server mı tutmam lazım? Ya da işte hani başka neler yapmam lazım, lazım olanlar neler?

Server için bütçe ayırmanız gerekiyor. Gerisi kolay. Yazılım bilmeseniz bile frontier modeller ile çok rahat yapılır.
Yani işte planım kursların öğrencilere öğretmek için kullansın ve Duolingo gibi streak olayı olsun. Server pahalı mı? İlla gidip fiziksel server mi kurmalıyım?

Yani işte planım kursların öğrencilere öğretmek için kullansın ve Duolingo gibi streak olayı olsun. Server pahalı mı? İlla gidip fiziksel server mi kurmalıyım?

Hocam ben evimdeki eski bir sistemi sunucuya çevirdim. Uygulamalarımı ve sitelerimi onun üzerinden hostluyorum. Dolayısıyla bu duruma pek hâkim değilim. Yanlış bilgi vermeyeyim.

Server kısmını geçersek farklı taşlar grafikler olacaksa taşları 3D çizip modelleyip oyun motoruna atarak yapabilirsin animasyonları da yapmak lazım. 2D ise kolay yapması veya basit bir şey de yapılabilir.

Server için vercel'e deploy edebilirsin projeyi vds alman şart değil. Kullanıcı sayısı çok olmadığı için vercel işini görür. Backend için de superbase. İkisi de free.

AI kullanarak yapabilirsin, otomatik yapar deploy vs. hepsini.

Server kısmını geçersek farklı taşlar grafikler olacaksa taşları 3D çizip modelleyip oyun motoruna atarak yapabilirsin animasyonları da yapmak lazım. 2D ise kolay yapması veya basit bir şey de yapılabilir.
Yazılım işi kolay, 2D yapacağım zaten sorun yok. Teşekkür ederim bu arada server işinde yardım ettiğin için. Vercel ve superbase kapanma durumu var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…