Bu videoyu yeni gördüm. 11 Eylül'de çekilmiş ama yapacak bir şey yok. Soru sormak istiyorum. İlk 06:30 dakikaya kadar izlemeniz yeterli.

Nays ve Dominos bildiri sistemi hacklendi olayı geçiyor. Bug Bounty ile ceza yemek mümkünmüş. Bazı şirketler açığı buldu diye para bile veriyormuş. E-İmza nasıl hackleniyor anlamıyorum. En değerli yerlerden birine böyle yapmak saçma değil mi?

Lafın arasında; Türkiye'ye her gün defalarca siber saldırı yapılıyormuş. Bu doğru mu?
@Alice Büşra Alçınar @Recep Baltaş sizin yorumlarınızı almak isterim.

Özellikle NO System IS SAFE konusu çok görülen bir şey mi? Yani illa açık var ama ne kadar zor?

İyi Sosyaller.

İnternete açık her sistem hacklenebilir. Sonuçta bunların hepsi insan yapımı ve insanlar hata yapar. Farkında olmadan kodun zayıf bir kısmı açığa çıkıyor mutlaka. Diğer bir yolu ise genelde devletler vb siyasi amaçlar doğrultusunda bazı uygulamalar, yazılımlarda arka kapı isteğinde bulunabiliyor. Bu bırakılan arka kapılar ortaya falan çıkarsa yine ele geçirilebiliyor. Kişisel sunucuların bu yüzden sadece lan şeklinde kullanıması ya da Cloudflare DNS tarzı uygulamalar ile seçici şekilde internete açılması öneriliyor. Direkt port açarak server haline getirmek bayağı riskli bir durum.