Devrimci Kedi
Üstün
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar bir sporun olimpiyatlara girmesi için gereken özellikler neler?
Hocam ben sporun dedim. Sporcunun demedim.Eki Görüntüle 70167
Olay koçunda da bitiyor. Sende gelecek görürse üzerine düşer, olimpiyatlara hazırlar.
Önemli değil hocam. Sizin sayenizde sporcular için gereken özellikleri anladım.Çok net sporcu anladım ben. Özür dilerim.hiç öyle bir konuşmaya da denk gelmedim beynim bana oyun oynadı resmen. Ahahahhaha
Bir spor dalının Olimpiyat'lara dahil edilmesi için öncelikle Olimpiyat Komitesi'nin belirlediği kriterlere uyum sağlaması gerekiyor. Nedir bu kriterler dersen, seçilmiş spor dalının dünya çapında yaygın olması, uluslararası bir federasyonunun bulunması, cinsiyet eşitliği ve özellikle doping karşıtı politikalara olan uygulunluğu, uluslararası spor etkinliklerine katkı sağlaması gibi faktörler diyebiliriz. Ayrıca, genellikle Olimpiyat Komitesi'nin isteği doğrultusunda bahsi geçen spor dalının sporcularının da yüksek olması gerekiyor. Diyelim ki Olimpiyat'lara eklemek istediğimiz spor dalı bütün bunları destekliyor. Olimpiyat Komitesi'ne başvuru yapıyorsunuz ve adaylık sürecine dahil oluyorsunuz. Adaylık sürecinin değerlendirilmesi ve başarıya ulaşması halinde artık Olimpiyat'larda yer alabilir. Daha fazla bilgi için göz atabilirsin:Arkadaşlar bir sporun olimpiyatlara girmesi için gereken özellikler neler?