Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte eğer iyi seviyede cihaz için en az ödemen gereken ücret aralığı 20-30 bin TL. Tam bir amiral istiyorsan da 40 bin TL diyebiliriz. Üstü artık tepe modeller. 20 bin civarına S24 FE bakabilirsin. Şu an açık ara en dengeli ve bence TR'de satılan en F/P cihazlardan biri. 40 bin TL için S24+, 50 bin TL için Xiaomi 15 ve S25 (Mümkünse S25+), biraz daha yukarıda ama fiyatına kesinlikle değecek bu iki cihazdan da iyi Honor Magic 7 Pro var. S24 Ultra da Honor'dan sonra Xiaomi 15 ve S25+ ile birlikte düşünülebilir, hatta bu ikisinden daha iyi olur isteğe bağlı olarak.

Hayır ben en az ücret ile kaliteli bir cihaz kullanmak istiyorum dersen S24 FE alıp geçebilirsin, düşünmene hiç gerek yok.
Ilk basta yazdigini neden sildin? Honor 200 asiklarini pistten alalim yazmistin. Oldukca cocukcaydi. Genel olarak yazdiklarinizi degerlendirirsem, 20 bin civarina S24 FE bakmak yerine Xiaomi 14T veya biraz daha cikip Honor 200 Pro bakabilir. 14T ile S24 FE arasinda %32'lik bir performans farki var. Fakat oyunlarda MTK 8300-ultra, 2400e'den daha gucsuz olmasina ragmen daha iyi performans gosterecektir. Ayrica kamera olarak kiyaslarsak ozellikle gece cekimlerinde 14T fark atiyor. Istersen ornek gorselleri paylasabilirim. O kadar ovdum yok mu bu 14T'nin kotu yani? Var. Selfie ve genis aci kamerasi S24 FE'nin gerisinde. Fakat ana kamera, zoom, video cekimi, telefoto, dusuk isik performansi ve gunduz cekimleri daha basarili Xiaomi 14T'nin. Arkadas kamera performans ve daha uzun omurlu bir telefon ariyorsa S24 FE yerine Xiaomi 14T baksin. 40 bin TL icin, S25, 50 bin TL icin kompakt olsun performansi da en iyisi olsun deniliyorsa yine S25 fakat kamerasi daha iyi olsun deniliyorsa Xiaomi 15. Kompaktlik sorun degilse Magic7 Pro. S24 FE alabilirsin dusunmeye gerek yok kismina katilmiyorum cunku telefon kisilmis Exynos'a sahip ve 8 GB RAM'li bir cihaz S24 FE. Icinde MTK veya SD islemci olsaydi 8 GB RAM tolere edilebilirdi fakat bu haliyle ben almazdim. Daha gecen gunlerde Technopat'da S24 telefonum isinip throttle yiyor diyen birini gordum. Uzuldum acikcasi. Yani bu konumda S24 FE'yi almadan once en az 5 kere falan dusunmeli konu sahibi. Ayrica ben yurt disiyla da ugrasirim derse 9 bin TL ucuza gelir 14T. Bu da ek bilgi olsun.

Son düzenleme:
Ilk basta yazdigini neden sildin? Honor 200 asiklarini pistten alalim yazmistin. Oldukca çocukcaydi. Genel olarak yazdiklarinizi degerlendirirsem, 20 bin civarina S24 FE bakmak yerine Xiaomi 14T veya biraz daha cikip Honor 200 Pro bakabilir. 14T ile S24 FE arasinda %32'lik bir performans farki var. Fakat oyunlarda MTK 8300-Ultra, 2400E'den daha gucsuz olmasina ragmen daha iyi performans gosterecektir. Ayrica kamera olarak kiyaslarsak ozellikle gece cekimlerinde 14T fark atiyor. Istersen ornek gorselleri paylasabilirim. O kadar ovdum yok mu bu 14T'nin kotu yani? Var. Selfie ve genis aci kamerasi S24 FE'nin gerisinde. Fakat ana kamera, Zoom, video cekimi, telefoto, dusuk isik performansi ve gunduz cekimleri daha basarili Xiaomi 14T'nin. Arkadas kamera performans ve daha uzun omurlu bir telefon ariyorsa S24 FE yerine Xiaomi 14T baksin. 40 bin TL icin, S25, 50 bin TL icin kompakt olsun performansi da en iyisi olsun deniliyorsa yine S25 fakat kamerasi daha iyi olsun deniliyorsa Xiaomi 15. Kompaktlik sorun degilse Magic7 Pro. S24 FE alabilirsin dusunmeye gerek yok kismina katilmiyorum cunku telefon kisilmis Exynos'a sahip ve 8 GB RAM'li bir cihaz S24 FE. Icinde MTK veya SD islemci olsaydi 8 GB RAM tolere edilebilirdi fakat bu haliyle ben almazdim. Daha gecen gunlerde Technopat'da S24 telefonum isinip throttle yiyor diyen birini gordum. Uzuldum açıkçası. Yani bu konumda S24 FE'yi almadan once en az 5 kere falan dusunmeli konu sahibi. Ayrica ben yurt disiyla da ugrasirim derse 9 bin TL ucuza gelir 14T. Bu da ek bilgi olsun.

Tebrik ederim useniyorum bu kadar yazmaya. Cidden cok aciklayici bir anlatim olmus.

Şu anda 15 bin TL'ye alacağın telefon bile gündelik kullanıcıların işini görüyor aslında fazlasıyla. Ama fiyat yükseldikçe, segment yükseldikçe kesinlikle değişiyor bazı şeyler.

Yani eskiden arada makas çoktu, ucuz telefonlar özellikle kullanılacak gibi değillerdi. Ama şu anda öyle değil.

Mesela a serisi Samsung ile s serisi Samsung arasında Wi-Fi çekim kalitesi farkı bile var. Kullanılan anten kalitesi bile farklı. Hoparlör kalitesi bile değişkenlik gösterebiliyor. Ama aralarında, bayağı da fark var.

Honor çok çıkışta, agresif bir politika izliyor adamlar. Honor ile ilgili en büyük eleştirim, aksesuar konusuna ağırlık vermeleri. Samsung, Apple ve diğer markalar gibi daha da yaygınlaşırsa çok daha iyi olacaklar. Honor 200 serisi ve magic 7 Pro özellikle çok iyi telefonlar. Bayağı da iyi satıyorlar.

Merhaba. Elimde bütçe olarak her seviye telefon alım gücü var şu an ama mobil oyunlar hiç oynamıyorum. Bir taraftan o kadar para dökmeye gerek var mı? Kalanıyla PC upgrade ederim diyorum. Bir taraftan bu kadar pahalıysa bir sebebi var diyorum. Daha önce Xiaomi 11t Pro kullanıyordum ve son 1 yıldır şebeke problemi yaşadım. Huawei Mate 20 Lite vardı onda da aynı sorunu yaşadım. Şikayet ettim ama verdikleri cevap sorunumu çözmüyor, ekte bulabilirsiniz.

Benim için önemli olanlar;
  • Şebeke çekim gücü.
  • Wi-Fi çekim gücü.
  • Batarya kalitesi (şişme, hızlı bitme, şarj alma sorunları olmayan)
  • Ekran kalitesi (burn ın, ghosting, ölü piksel, sıkışmış piksel, yatay ve dikey çizgiler, renk değişimi, ışık sızması, siyah ekran sorunları olmayan)
  • Kamera kalitesi (bulanık, odaklama, kapanma, durdurulma, tost makinesiyle çekilmiş gibi kalite sorunları olmayan)
  • Performans (donma, kasma, kilitlenme, kapanma, aşırı ısınma sorunları olmayan)

Apple's best phone is 8 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benden sana öneri Nothing'in hiçbir cihazına bulaşma. Firma daha yeni olduğu için ekranlar çok kalitesiz. Nothing Phone 2A var bende, display kalitesi meh işte ve ekranda nasıl olduğunu bilmediğim çizik var. Özellikle telefona çok dikkat etmeme rağmen bir şekilde çizik oluşmuş. Belki Nothing Phone 3 kaliteli çıkabilir ama onun dışında önermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim için önemli olanlar;
  • Şebeke çekim gücü.
  • Wi-Fi çekim gücü.
  • Batarya kalitesi (şişme, hızlı bitme, şarj alma sorunları olmayan)
  • Ekran kalitesi (burn ın, ghosting, ölü piksel, sıkışmış piksel, yatay ve dikey çizgiler, renk değişimi, ışık sızması, siyah ekran sorunları olmayan)
  • Kamera kalitesi (bulanık, odaklama, kapanma, durdurulma, tost makinesiyle çekilmiş gibi kalite sorunları olmayan)
  • Performans (donma, kasma, kilitlenme, kapanma, aşırı ısınma sorunları olmayan)

Şebekeden dolayı Exynos olan bütün modelleri eleyelim. Batarya teknolojisinde Çinli firmalar önde gidiyor. Ekran kalitesinde yine Çinli firmalar önde gidiyor, fakat yanık her cihazda çıkabilir. Kamera kalitesinde yine Çinli firmalar önde gidiyor. Performansta ise SD 8 gen 2 altı işlemciye sahip cihaz almazsan pek sorun yaşamazsın. Ana kamera olarak rakiplerine nazaran geri kalsa da magic 7 Pro, fiyat olarak acayip iyi konumda. Magic7 Pro ekran kamera işlemci ortalaması olarak fiyatını fazlasıyla veriyor. Ben gece, zifiri ışıkta fotoğraf çekmeden duramam mükemmel olmalı diyorsan 15 Ultra alabilirsin.

Arkadaşlar zaten tavsiyeyi vermiş. Açıkçası uzun kullanımıda düşünürsek sorun çıkarmadan kullanabileceğin çok fazla telefon var.
Olabildiğince ucuzdan pahalıya sıralıyorum;
A36.
Nothing 2a.(12 GB RAM'li versiyonu)
Honor 200.(12 GB RAM'li versiyonu)
S24 FE.
Mi 14T.
Honor 200 Pro.
Mi 14T Pro.
S25.
Mi 15.
Honor magic 7 Pro.
S25 Ultra.
Mi 15 Ultra.
iPhone 16 pro/iphone 16 Pro Max.
Şu an aklıma gelen ucuzdan pahalıya telefonlar. Bunların kamerası, işlemcisi, bataryası, malzeme kalitesi vs çok fazla farklar oluyor. Bu yüzden bu telefonların seni üzeceğini düşünmüyorum.