Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Sosyal kurallarına ne kadar uymaya çalışsak da bazen dalgın olabiliyoruz. Dikkatli olsak bile ara sıra hatalar yapabiliyoruz. Tabii her uyarıdan sonra kendimizi biraz daha geliştirmeliyiz ve topluluğun kurallarına uymalıyız ama farkında olmadan yapabildiğimiz hataların birikmesi de biraz endişe verici duruyor fikrindeyim.

Benim önerim, "bariz ve bilerek kurallara uymayan arkadaşlar hariç" 1 veya 2 yılı geçen uyarıların silinmesinden yana. Belki de uzun zaman uyarı almamış olma şartı da konabilir.

Düşünceleriniz neler?

Artı 35 Eksi
Nötr kaldım, bilemiyorum Altan.

Asla silinmeyecek uyarılar vardır, örneğin yanlış bilgi uyarıları veya hakaret uyarıları. Yazım yanlışına yönelik uyarılarda dediğiniz geçerli olabilir ki zaten Türk forum kültüründe aşina olunan bir sistem. Yine de uyarı affı gelecek kadar uzun süredir forum açık değil, onu demiş olayım :)

Asla silinmeyecek uyarılar vardır, örneğin yanlış bilgi uyarıları veya hakaret uyarıları. Yazım yanlışına yönelik uyarılarda dediğiniz geçerli olabilir ki zaten Türk forum kültüründe aşina olunan bir sistem. Yine de uyarı affı gelecek kadar uzun süredir forum açık değil, onu demiş olayım :)
Crack içeriklere link vermekte de gecerli olur mu?

Asla silinmeyecek uyarılar vardır, örneğin yanlış bilgi uyarıları veya hakaret uyarıları
Burada hemfikiriz.

Yazım yanlışına yönelik uyarılarda dediğiniz geçerli olabilir ki zaten Türk forum kültüründe aşina olunan bir sistem.
Sokak diliyle konuşmaya alışık olduğumuz için ara sıra dalgınken hatalar yapabiliyoruz. Doğru bildiğimiz yazımlar da hatalı çıkabiliyor. Bence olmalı.

Yine de uyarı affı gelecek kadar uzun süredir forum açık değil, onu demiş olayım :)
Olsun, Techolay'ın geleceği var sonuçta :)

Crack içeriklere link vermekte de geçerli olur mu ?
Korsan paylaşımı hakkında sosyal kurallarında açık ve net kurallar yazılı zaten.

11 uyarım var, 9'u gereksiz mesaj ancak bayağıdır uyarı almıyorum yani akıllandım.
Bunun hakkında düşünceniz nedir? Yani bu silinebilir mi zamanla eğer bu öneri uygulanırsa?
Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın, derdim değil yoksa.
Hem diğer arkadaşlarında soru işaretlerini gidermiş olur diye düşündüm.

@Enes3078

11 uyarım var, 9'u gereksiz mesaj ancak bayağıdır uyarı almıyorum yani akıllandım.
Bunun hakkında düşünceniz nedir? Yani bu silinebilir mi zamanla eğer bu öneri uygulanırsa?
Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın, derdim değil yoksa.
Hem diğer arkadaşlarında soru işaretlerini gidermiş olur diye düşündüm.

@Enes3078

Gereksiz mesajlar da belli bir limitin üzerindeyse silinmez belki, belki de tek sefere mahsus tümüyle silinir. Yine de gereksiz mesaj uyarısı 30 gibi devasa bir sayıya ulaşmış kimselere forum içinde at koşturmaları sağlanmaz, ondan eminim. Yani abartılı olmadıkça her şeyin affı olur, gerçek hayatta da böyledir :)

Gereksiz mesajlar da belli bir limitin üzerindeyse silinmez belki, belki de tek sefere mahsus tümüyle silinir. Yine de gereksiz mesaj uyarısı 30 gibi devasa bir sayıya ulaşmış kimselere forum içinde at koşturmaları sağlanmaz, ondan eminim. Yani abartılı olmadıkça her şeyin affı olur, gerçek hayatta da böyledir :)

Uzun süre yazım hatası uyarısı almayan kişinin 40 civarı yazım hatası uyarısı varsa uyarılar devam eder mi?

TR dahil midir?