Bir yıldan fazla açılmayan bilgisayar sürekli BIOS'a atıyor

ahegaoseviom

Uzman
Yaklaşık bir yıldır ya da belki biraz fazla süredir bilgisayarımı açmıyordum. Uzun süre sonra açtım ve "BIOS has been reset" uyarısı aldım.

İnternetten biraz araştırınca sorunun BIOS pili bitmesinden kaynaklı olabileceğini gördüm ve sıfır bir pil alıp doğru şekilde değiştirdim; ancak hala bilgisayar beni doğrudan BIOS'a atıyor (açılış hızı baya yavaş).

Bilgisayarınızı CD-ROM dan boot eetmeyi deneyebilirmisin?
Ya da boot manager den OS'un kurulu diski en üste koy.
ya da sorunu daha iyi anlamam için fotoğraf atarmısın.

Son düzenleme:
Bilgisayarınızı CD-ROM dan boot eetmeyi deneyebilirmisin?
Ya da boot manager den OS'un kurulu diski en üste koy.
ya da sorunu daha iyi anlamam için fotoğraf atarmısın.
Yanıta nasıl görsel atılır bulamadım please select your boot device kısımında ssdyi seçtiğimde birşey değişmiyor aynı şekilde onun üstünde boş yazısız bir seçenek var aynısı onun için de geçerli

Dosya Ekleri

• IMG_20260621_175040.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260621_175052.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260621_175056.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260621_175122.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20260621_175133.webp
    5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20260621_175138.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20260621_175148.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 9
Boot option kısmında seçili olan SSD işletim sisteminizin kurulu olduğu disk ise ona rağmen BIOS'a atıyorsa boot dosyalarınız bozulmuş olabilir. Eğer işletim sisteminin kurulu olduğu diskin bu olduğundan emin değilseniz ve özellikle sisteminizde birden fazla depolama birimi varsa boot option kısmından diğer seçenekleri deniyerek teker teker sistemi açmayı deneyin. Sonuç hala daha olumsuz ise fazla seçenek kalmıyor.

Eğer sizin için önemli dosyalar yoksa sisteme bir Windows iso belleği kullanarak format atın, en garanti çözüm yolu budur.
Eğer sisteminizde önemli dosyalar varsa sistemdeki depolama birimlerini başka bir sisteme takıp önemli dosyalarınızı başka bir diske yedekleyin.

Teşekkürler format atıp bir bakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…