Biraz dertleşelim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kaganaltug
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 198

kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Dostlar selamlar. Öncelikle umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmamdaki temel sebep aslında biraz dertleşip içimi dökmek istemem. Eski zamanlardaki gibi bir keyif yok içimde aslında. Gerek oyun oynarken gerek dizi izlerken. Belki de YKS rutininde olduğum içindir. Eskiden mi güzeldi yoksa eskiler mi güzeldi bilmiyorum. Uzanıp gün boyu Shorts veya Reels kaydırırken buluyorum kendimi. Çalışmak uğruna da kafamda çok bir şey kalmadı. Belki çok yüksek bir derece yapabilecek potansiyele ulaşabilecek olmama rağmen azmim yok. Ülkede olan o kadar kötü olay var ki tek amaç yurt dışına atılmak gibi duruyor. Bir taraftan da bazen insan kendini yalnız hissediyor. (Emin değilim ama yalnız hissetme modern hayatın bir sorunu da olabilir.) Faklı düşünüyor olabilirim belki yanlış da düşünüyorum ama yeni ilişkiler de bana eski cazibesinde gelmiyor. Zaman geçirmek için veya statüsel bir ayrıcalık için oluşturulan ilişkiler bana doğru gelmiyor. Eski o "aşk" kavramı yok gibi. Ne erkeklerin kızlara o güveni kalmış ne kızların erkeklere. Temiz bir ilişkiye sahip olmak imkansıza yaklaştı. Normal dostane bir sohbette bile kullanılıyormuş gibi bir kafaya giriyorum. Herkese karşı biraz soğuk bir cephe aldım. Kendi hâlimde takılmaya çalışıyorum ama dediğim gibi çok bir ruh dinginliğine de ulaşamıyorum. Kafanızı şişirdiysem şimdiden özür dilerim.

YKS senesindeysen yorucu düşünceleri bırak ve ders çalış tamamen. İyi bir yer kazandımı gerekli yerlere burs başvurunu yaptıktan sonra rahat edersin. Aşk konusuna gelecek olursak ben bıraktım bu işleri kafam rahat sanada tavsiye ederim. Böyle bunalmış olman normal ancak kazandıktan sonra bu muymuş diyorsun ve o kadar çile tatlı bir anı olarak kalıyor.

İnşallah şef. Açıkçası şuan 100 net bandındayım TYT'de ama tek sıkıntı 1.5 aydır 100 netteyim. Hiç ilerletici bir çalışma yapamamışım gibi. Sanırsam diğer konularda da haklısın. Sadece derse odaklanmayı düşünmeliyim. Bir süre de spora taktım acaba spor yapsam mı devam etsem mi evde mi yapsam diye de izole olmak mantıklı sanırsam.

İnşallah şef. Açıkçası şu an 100 net bandındayım TYT'de ama tek sıkıntı 1.5 aydır 100 netteyim.

Kasım'da 100 net yapıyorsan muazzam. Sürekli bu netteysen spesifik bir eksik vardır onu bul.

Evde mi yapsam diye de izole olmak mantıklı sanırsam.

Katiyen izole olma bunalırsın. Mümkünse her gün kütüphaneye git.

Bir süre de spora taktım acaba spor yapsam mı devam etsem mi?

Kısa yürüyüşler olabilir ancak fitness tarzı bir şey diyorsan yorucu ve dikkat dağıtıcı olur.

Açıkçası deneme analizi yaptım ancak eksik konularıma hiç dönmedim. Biraz bunla alakalı sanırsam. Yürüyüş zaten her gün 1 saat bandında yapmaya çalışıyorum tenefüs felan ancak evde vücut geliştirme denemeyi düşünüyordum. O zaman uzak durayım hocam.

Açıkçası deneme analizi yaptım ancak eksik konularıma hiç dönmedim. Biraz bununla alakalı sanırsam.

Olmadı bu. Eksik konuları baştan başlamayın ancak çalışın. Ayrıyeten AYT'de ne durumdasınız?

Yürüyüş zaten her gün 1 saat bandında yapmaya çalışıyorum teneffüs falan.

Gayet iyi.

Ancak evde vücut geliştirme denemeyi düşünüyordum. O zaman uzak durayım hocam.

Eskiden yapıyor olsaydın tamam derdim ancak sıfırdan başlıyınca odak oraya iyice kayar. Hele 1-2 ay sonra değişimleri yavaştan görünce iyice odaklanıcan spora hiç girmeye gerek yok.

Olmadı bu. Eksik konuları baştan başlamayın ancak çalışın. Ayrıyeten AYT'de ne durumdasınız?
O zaman eksik konulara biraz daha yükleneyim hocam AYT için de 11.sınıf ve 12.sınıfın başını içeren bir deneme olduk. Matematik 36.5 net, Fen 28 net geldi.

Eskiden yapıyor olsaydın tamam derdim ancak sıfırdan başlıyınca odak oraya iyice kayar. Hele 1-2 ay sonra değişimleri yavaştan görünce iyice odaklanıcan spora hiç girmeye gerek yok.
O konuda kesinlikle haklısınız hocam. Geçen sene bir ara tam olarak bunları yaşadım

O zaman eksik konulara biraz daha yükleneyim hocam AYT için de 11.sınıf ve 12.sınıfın başını içeren bir deneme olduk. Matematik 36.5 net, fen 28 net geldi.

Oha. Hocam sakın ders çaşışmayı bırakmayın şimdiden bu netlerdeyseniz ilk 100 gelir kalan ayları verimli geçirdiğiniz sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…