@John Moyer, İstanbul'un tehlikeli semtlerinin herhangi birisinde yaşasaydınız, bana hak verirdiniz...
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
@John Moyer, İstanbul'un tehlikeli semtlerinin herhangi birisinde yaşasaydınız, bana hak verirdiniz...
Ankara'nın leşten beter semtinde yaşayan birisi olarak konuşuyorum zaten
gorko
Çalışkan
Bireysel silahlanmanın legal olmadığı bir yerde legal olması halinde olacakları düşünün bir de. Bizleri koruması gereken polisler ve bekçiler. TikTok çekmek yerine görevlerini yerine getirmeliler. Kendimizi neden nasıl koruyoruz, GTA oynamıyoruz
Türkiye'de denetimli olacağına inanıyor musunuz? İçeride olması gerekenleri dışarıda olduğu bir ülkede? Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz anlamadım ben![]()
Ülkede denetim olduğunu söylemedim hocam ben denetimli şekilde olması gerektiğini söylüyorum. Yoksa Türkiye'de böyle bir şey olursa denetim falan olacağını zannetmiyorum.
Blackraven
Üstün
Yine dünyanın en klasik argümanı olan "kötü insanlar zaten yasadışı silaha ulaşıyor" öne sürülmüş ki gerçekten aşırı zayıf bir argüman. Sinyal vermeden dönen, yol verme kavgasına giren insanların %99'unda silah falan yok dolayısıyla olay fiziksel kavgaya vardığında maksimum bir taraf dayak yer ya da mala zarar gelir. Silah almanın kolay olduğunu düşündüğünüz bir evreni düşünün bir de. Şimdi bana gelip öyle psikoloji raporu o bu diye saydırmayın adam gider karısını sokar teste silah aldırır. Sen kapıyı açarsan o kapıyı zorlayacak milyonlar olur. Hani haberlerde gördüğünüz videolar var ya Suriyeli mülteci kılıç saklı kemer takıyor falan he işte silah elde etmek kolay olsa orada tabanca olacaktı o adamda da.
Hani sırf Amerika'da yapılan okul saldırılarını düşündüğünüz zaman bile bu silahlanma özgürlüğünün ne kadar tehlikeli olduğunu görebilirsiniz. 2024 yılında 330 okul saldırısı olmuş 40 tanesinde ise öğrenci ölümü/yaralanması olmuş. Bu işin merkezi ABD bile aklı-evvel cumhuriyetçileri ikna edebilseler bu silahlanma nanesini bırakacak ama bizim liberalliğin silah dışında hiçbir noktasını anlamamış insanımız zevkle bu saçmalığı savunuyor.
Hani sırf Amerika'da yapılan okul saldırılarını düşündüğünüz zaman bile bu silahlanma özgürlüğünün ne kadar tehlikeli olduğunu görebilirsiniz. 2024 yılında 330 okul saldırısı olmuş 40 tanesinde ise öğrenci ölümü/yaralanması olmuş. Bu işin merkezi ABD bile aklı-evvel cumhuriyetçileri ikna edebilseler bu silahlanma nanesini bırakacak ama bizim liberalliğin silah dışında hiçbir noktasını anlamamış insanımız zevkle bu saçmalığı savunuyor.
- Makaleler
- 1
Ülkede denetim olduğunu söylemedim hocam ben denetimli şekilde olması gerektiğini söylüyorum. Yoksa Türkiye'de böyle bir şey olursa denetim falan olacağını zannetmiyorum.
Tabii ki, bireysel silahlanma olacaksa denetim olmalı zaten. Aksini iddia etmedim. Olması gereken o.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Bence risk altındaki kadınların silahlandirilmasi lazım. Ayrılmalarına rağmen peşini birakmayan takıntılı eski eşleri vs. icin guzel çözüm.
İllegal tiplerin hepsinde silah var ve hepsi yasa dışı ruhsatsız silahlanmis. Eger bireysel olarak silahlanma hakki gelirse onlarda zaten silah varken bu durumda sen de silah sahibi olmuş olacaksın. Adamlar zaten silahlı, silahsız kalan sensin.
Keşke bunları düşünmek zorunda kalmasak hocam ne diyeyim.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Yani Türkiye'de uygulanırsa pek iyi olmaz diye düşünüyorum.
Kesinlikle olmaz Çorum'da olan olayları gördünüzmü elinde pompalı ile ticarinin etrafında tur atıyor pazardaki 2 orta yaşlı çift ağır yaralandı tek suçları pazarda alışveriş yapmaktı olayla alakaları bile yoktu Suriye'de yaşamıyoruz herkesin elinde bir tabanca tüfek olursa bu kuşaklar boyu sürecek kan davalarına neden olabilir sosyal ve sivil yaşamı ciddi bir şekilde tehdit eder. Çünkü deli beli dolu bir cahilin yaptığı hata hem kendine hem de karşısındaki kişiye çok büyük zararlar verebilir. Bu konu desteklenmez veya desteklenmemesi gerekir.
gorko
Çalışkan
Yine dünyanın en klasik argümanı olan "kötü insanlar zaten yasa dışı silaha ulaşıyor" öne sürülmüş ki gerçekten aşırı zayıf bir argüman. Sinyal vermeden dönen, yol verme kavgasına giren insanların %99'unda silah falan yok dolayısıyla olay fiziksel kavgaya vardığında maksimum bir taraf dayak yer ya da mala zarar gelir. Silah almanın kolay olduğunu düşündüğünüz bir evreni düşünün bir de. Şimdi bana gelip öyle psikoloji raporu o bu diye saydırmayın adam gider karısını sokar teste silah aldırır. Sen kapıyı açarsan o kapıyı zorlayacak milyonlar olur. Hani haberlerde gördüğünüz videolar var ya Suriyeli mülteci kılıç saklı kemer takıyor falan he işte silah elde etmek kolay olsa orada tabanca olacaktı o adamda da.
Bence zaten silahlandırma son seçenek olmalı. Fakat ülkenin durumu belli rastgele insanları öldürebiliyor artık bunlar. Cezalar caydırıcı değil demek ki bir kere yapan ikinciyi yapıyor üçüncüyü yapıyor.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Yani gerçek dünya izlediğiniz Sıfır 1, Kıyma ya da ne bileyim Çukur, Kurtlar Vadisi değil. Her hareketin bir sonucu olur.
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-