bireysel silahlanmaya karşı değilim, Postal'da bütün NPC'leri silahlandırırsanız ve herhangi bir NPC'ye çarparsanız bile en ufak şeyde size ateş ederler ama tabii ki ben bireysel silahlanmayi savunuyorum. Elimde çok fazla kedi var özgürce kullanmak istiyorum.
Ayıp oluyor ama hocam. Kedilere niye öyle eziyet çektiriyorsunuz?

İstiyorum. Adam orada ruhsatsız silahıyla tehdit ederken senin silahsız kalman büyük bir dezavantaj oluyor. Bunun haneye tecavüz olayı bile var. Şu anki insanların hareketleriyle, potansiyelleriyle artık istek değil ihtiyaçtır.

@John Moyer, İstanbul'un Esenyurt ya da Esenler ilçesinde hiç bulundunuz mu? Ben söyleyeyim: Ben bulundum ve bu yerler, cidden çok tehlikeli. Buradaki insanların büyük bir çoğunluğu, suça eğilimli ve çoğunluğu kanun tanımıyor. Böyle bir yerde yaşayan ve kanunlara uyan insanın suçu ne? Söyleyeyim: Kanunlara uymak. Yarın bir gün, sorun yaşarsa muhtemelen kendini savunamayacak.

Olmalı ama sadece tehlikede olan kişilere verilmeli. İyice araştırılıp geçmişi temiz, başı boşandığı için belada olan kadınlara vb. neden verilmesin. Amerika'daki gibi almak çok kolaylaşırsa, sokaklar bunlardan dolar ve can güvenliği kalmaz.

Dosya Ekleri

• images (11).webp
    images (11).webp
    112,7 KB · Görüntüleme: 32
Çok çok çok yanlış bir karar olur. Eğer devlet gerçekten bu sorunu kafaya takıyorsa silahlanmaları destekleyeceğine önüne geçmeli. Herkesin eline silah vermek sadece milletin birbirini vurmasını sağlar. Saçmalamayın kısaca. Çoğu kişinin eline meyve bıçağı bile verilmemeliyken silah vermek... Nüfusu azaltmaksa amaçları yapsınlar, birbirimizi vuralım.

Eğer imkanınız varsa silahlanmaya değil silahlanmamaya çalışın.

Çok çok çok yanlış bir karar olur. Eğer devlet gerçekten bu sorunu kafaya takıyorsa silahlanmaları destekleyeceğine önüne geçmeli. Herkesin eline silah vermek sadece milletin birbirini vurmasını sağlar. Saçmalamayın kısaca. Çoğu kişinin eline meyve bıçağı bile verilmemeliyken silah vermek... Nüfusu azaltmaksa amaçları yapsınlar, birbirimizi vuralım.

Eğer imkanınız varsa silahlanmaya değil silahlanmamaya çalışın.

Bence de asıl olarak silahlanma engellenmeli fakat ülkemizde böyle değil tekinsiz ne kadar insan varsa hepsinde silah var. Kaçak silah alımı engellenmiyor maalesef, böyle olacağına bireysel silahlanmayı daha mantıklı buluyorum. Masum insanlarda kendilerini koruyabilmeli.

Silahla islenen suclarin zaten %90'indan fazlasi yasadisi edinilen silahlar ile isleniyor. Kanunlar su an sadece yasalara uymaya calisan vatandaslarin silah edinmesini engellemek ya da imkansiza yakin hale getirmek icin duzenlenmis halde. Sorunlu tipler halihazirda yasadisi silahlar ile geziyorlar, silahla yakalanirsada cezasi o tipler icin komik denecek kadar az. Ustelik senin silahsiz oldugunu da bildikleri icin rahatlar. Ama sen kendini koruyabilecek silahi elde etme imkanina kavusursan sokakta onune gelene silah cekmeye cesaret edemezler. Bireysel silahlanma gereklidir. Silaha ve ruhsata erisim kolaylastirilmalidir. Bizi savunmasiz birakti bu kanunlari cikaranlar. Altindaki araba ile istedigini ezecek ve kaza deyip ceza almayacak adamlara onlem dahi alamayan iktidar bunu kasten yapiyor diye dusunmekteyim. En fazla duzenli olarak yenilenmesi gereken psikoteknik rapor istersin.

@John Moyer, İstanbul'un Esenyurt'ya da Esenler ilçesinde hiç bulundunuz mu? Ben söyleyeyim: Ben bulundum ve bu yerler, cidden çok tehlikeli. Buradaki insanların büyük birçoğunluğu, suça eğilimli ve çoğunluğu kanun tanımıyor. Böyle bir yerde yaşayan ve kanunlara uyan insanın suçu ne? Söyleyeyim: Kanunlara uymak. Yarın bir gün, sorun yaşarsa muhtemelen kendini savunamayacak.

Anlıyorum fakat hiçbiri bireysel silahlanmayı gerektirmez. Bireysel silahlanma için yanlış ülke. Suça eğilimli kişilerin eline koz veriyorsunuz silahı legalleştirerek. Mamaktayım ben de çok farklı değil Esenyurt'ya da Esenler'den.