ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, yeni bir router aldım ve OpenWrt kurmayı bilmiyordum. Forumdan @NYTMARE hocam sağ olsun bağlandı, kurulumunu yaptı. Kurulum sırasında tüm bilgilerime erişimi oldu; tabii ki kötü bir şey yapacağından değil, tamamen güvenlik açısından soruyorum. PPPoE şifreme ve kullanıcı adıma genel olarak erişim sağladı. Bu durum bir güvenlik sorunu oluşturur mu? Hakkımda dava falan açılır mı? Herhangi bir suç işlenirse sonuçta bu kimlik benim adıma kayıtlı, sorumlu ben mi tutulurum?

Bunları değiştirmenin bir yöntemi var mıdır? @NYTMARE hocam, öncelikle ellerinize sağlık, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yanlış anlamazsanız, endişem tamamen güvenlik amaçlıdır. Daha önce internetle ilgili konularda, Wi-Fi paylaştığım bir komşum yüzünden 2–3 davaya çıkmıştım; bu yüzden tedirginim.

Şifrenizi komşunuz dahil kimse ile paylaşmayın. Benden de istediler en yakın komşuma bile "vermiyorum abi kusura bakma" dedim. TurkNet'in online işlemler merkezinden konuyla ilgili destek kaydı oluşturun. Hemen dönüş yapıyorlar zaten bilgi verirler.

Merhaba, yeni bir router aldım ve OpenWrt kurmayı bilmiyordum. Forumdan @NYTMARE hocam sağ olsun bağlandı, kurulumunu yaptı. Kurulum sırasında tüm bilgilerime erişimi oldu; tabii ki kötü bir şey yapacağından değil, tamamen güvenlik açısından soruyorum. PPPoE şifreme ve kullanıcı adıma genel olarak erişim sağladı. Bu durum bir güvenlik sorunu oluşturur mu? Hakkımda dava falan açılır mı? Herhangi bir suç işlenirse sonuçta bu kimlik benim adıma kayıtlı, sorumlu ben mi tutulurum?

Bunları değiştirmenin bir yöntemi var mıdır? @NYTMARE hocam, öncelikle ellerinize sağlık, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yanlış anlamazsanız, endişem tamamen güvenlik amaçlıdır. Daha önce internetle ilgili konularda, Wi-Fi paylaştığım bir komşum yüzünden 2–3 davaya çıkmıştım; bu yüzden tedirginim.
Hayır, çünkü aynı altyapıda değiliz. Benim onları kullanmam için seninle aynı altyapıyı kullanmam lazım ama ben VDSL kullanıyorum ve telefonu kullanarak PC’ye bağlandım. Yani bir kayıt durumu oluşmadı. Ama TurkNet ile konuşursan PPPoE şifreni değiştirmesini isteyebilirsin, böylece aklındaki soru işaretini kaldırmış olursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-fi paylaştığın komşuna direkt interneti sen vermişsin dava yemen normal ama bir başkası senin hat üzerindeki kullanıcı adın ve şifren ile internete bağlanamaz. Wi-fi şifreni verirsen dava yersin çünkü internetine erişim sağlamış olur.

Hayır, çünkü aynı altyapıda değiliz. Benim onları kullanmam için seninle aynı altyapıyı kullanmam lazım ama ben VDSL kullanıyorum ve telefonu kullanarak PC’ye bağlandım. Yani bir kayıt durumu oluşmadı. Ama TurkNet ile konuşursan PPPoE şifreni değiştirmesini isteyebilirsin, böylece aklındaki soru işaretini kaldırmış olursun.

Hocam kayıt ettiğinizi düşünmüyorum zaten birkaç sorun yaşadım ondan dolayı pek bilgim yok bu konularda.

@NYTMARE Ne kadar teşekkür etsem azdır. Vaktinizi çok aldım dilerim her şey gönlünüzce olur. Sağ olun.

Senin bilgilerini kullanamaz.

Şöyle anlatayım: Şimdi sen bir tane TT o hat için tanımlı modemi al ve başka hatta tak çalışır mı çalışmaz. Niye? Çünkü sana gelen veriye o PPPoE kilidi atanıyor. Gelen veriyi kandırmak var mıdır bilmiyorum ama varsa bile zahmetli ve çok rahat deşifre olunacak bir şeydir.

A evinde kullandığın PPPoE şifresi B evinde çalışmaz kısaca.

O kullanıcı adı ve şifreyle Türk Telekom/TTNET Playstore'a üye olunabiliyordu. Akillanip ek güvenlik getirmişler midir bilmiyorum. Bir tanıdığı öyle dolandirmislardi. Eve gelen "tamirci" modem kutusuna yazılmış bilginin fotoğrafını çekmiş gitmiş. Taksitle aldığı için fatura artışı başta anlaşılmamış.

Bu ve bağlantı dışında bir kullanımı yok herhalde.

Internete bağlanma aynı mahallede farklı saha dolabına bağlı kişilerde olmuyordu. ~10 yıl önce denemisimdir. İki kişi de Türk Telekom ADSL müşterisi idi. Belki de anlık olarak orijinal evde baglanmis modem vardı diyeydi, bilmiyorum.

Musteri hizmetlerini arayıp şifreyi değiştirebilirsiniz ama öyle bir şey olduğunu bilen bir çalışana denk gelmeniz lazım.

TurkNet PPPoE bilgisi tüm Türk Telekom ve Turknet GigaFiber altyapılarda çalışır. Bu bilgiye sahip olan herkes sizin adınıza internete çıkış yapabilir. Bahsedilen Port doğrulama Türk Telekom PPPoE'lerine özeldir. Dikkatli olun.

TurkNet PPPoE bilgisi tüm Türk Telekom ve TurkNet GigaFiber altyapılarda çalışır. Bu bilgiye sahip olan herkes sizin adınıza internete çıkış yapabilir. Bahsedilen port doğrulama Türk Telekom PPPoE'lerine özeldir. Dikkatli olun.

Log kayıtlarında benim bağlantı kurmadığım anlaşılırmı ve hocam nasıl değiştirebiliriz.

Senin bilgilerini kullanamaz.

Şöyle anlatayım: Şimdi sen bir tane TT o hat için tanımlı modemi al ve başka hatta tak çalışır mı çalışmaz. Niye? Çünkü sana gelen veriye o PPPoE kilidi atanıyor. Gelen veriyi kandırmak var mıdır bilmiyorum ama varsa bile zahmetli ve çok rahat deşifre olunacak bir şeydir.

A evinde kullandığın PPPoE şifresi B evinde çalışmaz kısaca.
TurkNet PPPoE bilgisi her evde çalışır.

Log kayıtlarında benim bağlantı kurmadığım anlaşılırmı ve hocam nasıl değiştirebiliriz.
Şİkayet kaydı açıp PPPoE değişimi isteyin.