Zamanında balatalar üzerine bende çok uğraştım. Yağ bulaştığı zaman ince zımpara, yıkamak ve yakmak çözüm oldu. Performans konusuna gelecek olursak mineral yağ uzun ömürlü olması açısından önemli oringlerin sağlığı için ama ben dot 4/3 yağ koyduğumu hatırlıyorum.
Performans için önemli meseleler, temiz disk temiz Bala'ta ve havası alınmış bir kaliper. Eskiden AliExpress açık olduğu zamandan hava alma aparatları almıştım iş gördü. Bu kısım önemli tam basınç için. Komplike ve sıralı bir sistem her şeyi düzgün yaptıktan sonra bir hafta kadar sürdükçe alışma sürecini tamamlaman gerekecek. Sonra sorun kalacağını sanmıyorum.
Ekipmansız yapmanız ne yazık ki sizi uğraştırmaktan başka bir işe yaramaz. Ben frene tüp takıp aşağıdan borulu şırıngalarla hava alıyordum. Hepsi için özel uç vardı.
Şu an hava almanda yeterli gelmeyebilir. Önce tam seviyede yağ konulmalı, mineral ve dot karışmadan sek ikisinden biri. Daha sonra disk iyice temizlenmeli. Sonra da balatalar eksiksiz şekilde temizlenip takılmalı.