user427696a 2

Başarılı
Çarpma sonucu hoparlör bisikletten fırladı fakat çok şükür cihazda bir sorun yok. Ancak görseldeki gibi hem hoparlörün kendi üzerindeki hem de bisikletteki tutucu aparat kırıldı. Sanırım vidalı bir sistem, sökülüp değiştirilebiliyor ama bu parçayı nasıl bulabileceğimi bilmiyorum. Hoparlörün modeli TG 392. Sorularım şunlar:
  • Bunu kendim yapıştırıcıyla falan onarmaya çalışsam yolda düşme riski olur mu?
  • Bu tutucu yedek parçayı nereden bulabilirim?
  • 3D baskı (print) yapan birine bu parçayı yaptırsam kullanabilir miyim, orijinali kadar sağlam ve verimli olur mu?

IMG20260717234253.webp

IMG20260717234302.webp

IMG20260717234302.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapistirici isi kesinlikle yas. Bisiklet yoldaki tum sarsintiyi ve darbeleri dogrudan o aparata iletiyor. En ufak bir cukurda hoparlor tekrar ucar ve bu sefer tamamen kirilabilir. Hic riske girme bence. Yedek parcayi tek basina bulman cok zor. TG 392 genelde fason uretim bir model oldugu icin piyasada dogrudan aparatini satmazlar. En mantikli yol 3D baski. Kirilan parcalari kaybetmediysen bir 3D baski yapan yere git veya danis, tarayip ya da olcu alip aynisini basarlar. Ama basarken PLA malzeme kullanmasinlar, guneste yumusar. ABS veya PETG filament ile basarlarsa orijinalinden bile daha saglam olur. Doluluk oranini yuksek tutmalarini soylersin.