Bisikletlerden pek anlamam. Spor olsun diye almıştım zaten. Ancak şimdi yeni bir problem ile karşı karşıyayım.

Sabah biraz sürdüm ve hiçbir şeyi yoktu. Şimdi ise pedalları çevirdikçe rahatsız edici bir ses geliyor.

Ne olmuş olabilir?

Pedalı tutup olduğu yerde sağa sola sallar mısınız? Eğer sallanıyorsa orta göbeğin bilyaları dağılmış. Eğer orta göbek sallanmıyorsa arka lastiği havaya kaldırıp elinizle çevirin videodan yola çıkarak arka göbeğin dağıldığını düşünüyorum.

Ses normal gibi ama orta göbeği düzenli olarak yağlamanız iyi olur.

Eğer standart göbeklerdense normal anahtarlarla tutturup çıkarırsınız ama eğer Shimano gibi bir markanın özel göbeğini kullanıyorsanız onu sökmek için özel anahtar gerekiyor. Onu söküp sağda ve solda bile kapakları var; o kapakları çıkarıyorsunuz, eski yağı temizleyip gres sürüp yeniden bilyeleri dizmeniz gerekir.

Shimano orta göbek;

IMG_0750.webp

Ses normal gibi ama orta göbeği düzenli olarak yağlamanız iyi olur.

Eğer standart göbeklerdense normal anahtarlarla tutturup çıkarırsınız ama eğer Shimano gibi bir markanın özel göbeğini kullanıyorsanız onu sökmek için özel anahtar gerekiyor. Onu söküp sağda ve solda bile kapakları var; o kapakları çıkarıyorsunuz, eski yağı temizleyip gres sürüp yeniden bilyeleri dizmeniz gerekir.

Shimano orta göbek;

Eki Görüntüle 277335

Standart göbeklerde de orta göbeği sökmek için çektirme gerek.

Standart göbeklerde de orta göbeği sökmek için çektirme gerek.
Olabilir, benim eski bisikletimde karşılıklı iki anahtarla sökünce sökülüyordu; belki değişmiştir. Şimdiki bisikletimde Shimano orta göbek var, özel anahtar aldım, söktüm ve çok pahalıydı. 3-4 yıl önce 200 TL gibi bir şeye aldım.

Olabilir, benim eski bisikletimde karşılıklı iki anahtarla sökünce sökülüyordu; belki değişmiştir. Şimdiki bisikletimde Shimano orta göbek var, özel anahtar aldım, söktüm ve çok pahalıydı. 3-4 yıl önce 200 TL gibi bir şeye aldım.

Bende de yan sanayi vardı orta göbekteki 14 lokma vidayı sökünce vura vura çıkaramadım gene bisikletçide çektirmeyle çıkarttım.