Bisiklet suren biri ilk denemede motor surebilir mi?

• Evet

Oy: 3 25,0%
  • Hayır

Oy: 9 75,0%

• Oy verenlerin toplamı
    12

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Mevcut bisikletim 3000 km 35-40 kg.

Eski bisikletimde de 3000 km veya daha fazla tecrübem vardır. O da 15 kg idi.

Motor: Mondial Uag50. CG yani.

Debriyaji biliyorum. Vitesler nasıl atilir biliyorum. Frenlerin yerini biliyorum. Teoride motor nasıl hareket ettirilir ve ilerlenir biliyorum.

Aklıma takilan konu denge. Bisiklette dengem çok iyidir. Motora ilk kez bindigimde dengemi sağlayabilir miyim? Özellikle donerken falan? 100 kg falan sanırım CG'ler.

Aklıma takilan bir diğer husus ise frenleme. Ya hızlı sikarsam?

Bu ve benzeri sorunlar yasar miyim? Dayim motoru satın aldığı gibi daha önce hiç üzerine bimedigi halde adamdan dinleyip köye getirmis motoru. 35 km virajli ve arabalarin 100 120 ile gittigi koylerden geçen bir yol. Ben de ilk kez binecegim ve en azindan Teknik bilgiyi biliyorum. Virajda bakis nasıl olur vb. hakkında bilgim var. Bisiklet tecrubem var.

Rahat surebilir miyim?

Oneriniz var mi? Sorun yasar miyim?

Motor: Mondial Uag50. CG yani.

Debriyaji biliyorum. Vitesler nasıl atilir biliyorum. Frenlerin yerini biliyorum. Teoride motor nasıl hareket ettirilir ve ilerlenir biliyorum.

Aklıma takilan konu denge. Bisiklette dengem çok iyidir. Motora ilk kez bindigimde dengemi sağlayabilir miyim? Özellikle donerken falan? 100 kg falan sanırım CG'ler.
Dengeni sağlarsın ama yine de eğitim almak şart.
Arka freni hızlı sıkarsan bir şey olmaz da ön frene aynı şeyi yaparsan düşersin.
Bu ve benzeri sorunlar yasar miyim? Dayim motoru satın aldığı gibi daha önce hiç üzerine bimedigi halde adamdan dinleyip köye getirmis motoru. 35 km virajli ve arabalarin 100 120 ile gittigi koylerden geçen bir yol. Ben de ilk kez binecegim ve en azindan Teknik bilgiyi biliyorum. Virajda bakis nasıl olur vb. hakkında bilgim var. Bisiklet tecrubem var.

Rahat surebilir miyim?

Bisiklet virajı ile motosiklet virajı bir değil. Tabii CG çok hafif bir motor fakat yine de motosiklet işinin şakası yok. Sürücü kursuna gidip gerekli eğitimi almalısın, ki o da yetmez. Ehliyeti aldıktan sonra trafiğe ve köy yoluna çıkmamak kaydıyla müsait alanlarda antrenman yapman lazım. CG giriş seviyesi ve hafif bir motor olduğundan direkt olarak sürebilirim diye düşünerek bu konuyu açtığını varsayıyorum. Fakat dediğim gibi bu işin şakası yok. Soruna gelecek olursam birkaç denemeden sonra tabii ki sürersin ve denge konusunda sıkıntı yaşamazsın. Ama tek bir hata Allah korusun kazalara sebebiyet verebilir.

Motor: Mondial uag50. CG yani.

Bu ve benzeri sorunlar yasar miyim? Dayim motoru satın aldığı gibi daha önce hiç üzerine bimedigi halde adamdan dinleyip köye getirmis motoru. 35 km virajli ve arabalarin 100 120 ile gittigi koylerden geçen bir yol. Ben de ilk kez binecegim ve en azindan teknik bilgiyi biliyorum. Virajda bakis nasıl olur vb. hakkında bilgim var. Bisiklet tecrubem var.

Rahat surebilir miyim?

CG gibi salak saçma bir motor alma, 125'lik veya 50'lik cappuccino vb. al ehliyetin varsa.
Diyeceğimde onu bunu boş ver, bisiklet suruyorsan bunu al. Abs'siz olması önemli! Acemi isen mükemmel (!)

1752343980878.webp

Abs istersen bunu al, tam acemi işi motor (!)

1752344031077.webp

50CC ile başlayıp 250CC'ye kadar çıktım. Ondan öncesinde aktif bisiklet geçmişim mevcut. Scooter olmadığı sürece motor hakimiyetinizi rahat sağlayamazsınız. Biraz alıştırma yapmanızı tavsiye ederim. Başta tökezleseniz de sonrasında rahatlıkla alışırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
50CC ile başlayıp 250CC'ye kadar çıktım. Ondan öncesinde aktif bisiklet geçmişim mevcut. Scooter olmadığı sürece motor hakimiyetinizi rahat sağlayamazsınız. Biraz alıştırma yapmanızı tavsiye ederim. Başta tökezleseniz de sonrasında rahatlıkla alışırsın.

Sorun olmadi.