user427696a

Başarılı
Aslında normalde benim diskim yamuktu ve döndükçe çıkan bir ses vardı. Bulunduğum bölgede çok bisikletçi olmadığı için bulduğuma gittim, sorunu çözdü ama sorunu diski zımparalayarak çözdü ve diskten frene basınca yoğun bir ses gelmeye başladı. Bunun düzeleceğini, sürdükçe sesin azalacağını söyledi. Zımparanın zarar vereceğini sonradan öğrendim. Şimdi aklımda bir soru var. Disk görünüş olarak çok incelmiş durmuyor. Arkadan farkı yok ama milimetrik var mı, onu bilmiyorum. Bu ses düzelir mi sürdükçe yoksa başka bir şey yapabilir miyim, veya hiç düzelmez mi?

Tamirden önce yamuk diskin sesi.

Tamirden sonraki sesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında normalde benim diskim yamuktu ve döndükçe çıkan bir ses vardı. Bulunduğum bölgede çok bisikletçi olmadığı için bulduğuma gittim, sorunu çözdü ama sorunu diski zımparalayarak çözdü ve diskten frene basınca yoğun bir ses gelmeye başladı. Bunun düzeleceğini, sürdükçe sesin azalacağını söyledi. Zımparanın zarar vereceğini sonradan öğrendim. Şimdi aklımda bir soru var. Disk görünüş olarak çok incelmiş durmuyor. Arkadan farkı yok ama milimetrik var mı, onu bilmiyorum. Bu ses düzelir mi sürdükçe yoksa başka bir şey yapabilir miyim, veya hiç düzelmez mi?

Tamirden önce yamuk diskin sesi.

Tamirden sonraki sesi.

Zımparalaması işini bilmediğinin kesin kanıtı ve bir disk yamulduysa bitmiştir aslında; düzeltilmesi zordur ve sorun yaratabilir ileride. Yüzeyi de bir kere bozulursa o ses kolay kolay gitmez ve tutmada da sorun yaşatır zamanla. Balata değiştirerek belki bir nebze düşürürsün ya da bir süre ötmez ama ısındığında yine ses yapmaya devam eder ya da en ufak su değdiğinde. Çok incelmedi görüntüde diyorsun ama o disk işlevini yitirdi zımpara ile. Ona zımpara değdirilmez, CNC'de alınması lazım pürüzsüz olması için. O da masraflı olacağı için değiştirmen en mantıklı çözüm olacaktır. Kısa sürede yeni bir disk almanı tavsiye etmekten başka çözüm yok, ne yazık ki :/
Ses içinde dediğim gibi yeni bir balata ile denemen lazım ama yine o ses sorunu olacak.
Sadece bir denemen için sana tavsiye vereyim. Dik bir yokuş bul, tam sıkmamak şartıyla ön freni sabit bir sürtünme ile sürekli sıkıp diskin yüzeyini az da olsa pürüzsüzleştirmeye çalış ama balatayı bitirir bu yaptığın; sesi başka türlü gideremezsin. Bir dene dediğimi.

Zımparalaması işini bilmediğinin kesin kanıtı ve bir disk yamulduysa bitmiştir aslında; düzeltilmesi zordur ve sorun yaratabilir ileride. Yüzeyi de bir kere bozulursa o ses kolay kolay gitmez ve tutmada da sorun yaşatır zamanla. Bala'ta değiştirerek belki bir nebze düşürürsün ya da bir süre ötmez ama ısındığında yine ses yapmaya devam eder ya da en ufak su değdiğinde. Çok incelmedi görüntüde diyorsun ama o disk işlevini yitirdi zımpara ile. Ona zımpara değdirilmez, CNC'de alınması lazım pürüzsüz olması için. O da masraflı olacağı için değiştirmen en mantıklı çözüm olacaktır. Kısa sürede yeni bir disk almanı tavsiye etmekten başka çözüm yok, ne yazık ki :/
Ses içinde dediğim gibi yeni bir Bala'ta ile denemen lazım ama yine o ses sorunu olacak.
Sadece bir denemen için sana tavsiye vereyim. Dik bir yokuş bul, tam sıkmamak şartıyla ön freni sabit bir sürtünme ile sürekli sıkıp diskin yüzeyini az da olsa pürüzsüzleştirmeye çalış ama balatayı bitirir bu yaptığın; sesi başka türlü gideremezsin. Bir dene dediğimi.

Keşke yaptırmadan önce araştıysaydım ama bulunduğum bölgede başka yoktu bu hidrolik diski olmazsa servisine veririm orada değişimini yaparlar dediğinizi şimdi deneyeceğim bir yarım saat 1 saat sonra tekrar dönüş yapacağım.

Keşke yaptırmadan önce araştıysaydım ama bulunduğum bölgede başka yoktu bu hidrolik diski olmazsa servisine veririm orada değişimini yaparlar dediğinizi şimdi deneyeceğim bir yarım saat 1 saat sonra tekrar dönüş yapacağım.

Keşke :( ciddi ötecektir çekinmeden devam edin. Seste hiç azalma olmaz ise tamamen bitmiştir o disk artık. Değişim şart ya da yeni bir Bala'ta ile bir süre daha idare edebilir, hem ses hem frenleme konusunda.

Keşke :( ciddi ötecektir çekinmeden devam edin. Seste hiç azalma olmaz ise tamamen bitmiştir o disk artık. Değişim şart ya da yeni bir Bala'ta ile bir süre daha idare edebilir, hem ses hem frenleme konusunda.

Hocam fren hala çok sesli ve dediğin gibi çok ciddi ötüyor ama hocam bir şey daha fark ettim ön disk yağ dolu Full yağlı ondan da dolayı bir şey olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG20260630231754.webp
    IMG20260630231754.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 17
Hocam fren hala çok sesli ve dediğin gibi çok ciddi ötüyor ama hocam bir şey daha fark ettim ön disk yağ dolu Full yağlı ondan da dolayı bir şey olabilir mi?

Off off off, o nasıl bir yağ; diski temizlemen lazım, berbat halde şu an. Onu yapan bisikletçi gerçekten bu işi bıraksın. Bir daha asla o kişiye gitme.
Temizleme spreyleri var ama boşuna masraf etme yine.
Hem Bala'ta hem diski değiştirmen lazım. Diski temizlesen balatalar da o yağı çekmiştir, balataları da değiştirmen lazım artık ötmemesi için ama diske dikkatli bakınca yüzeyi tamamen soyulmuş ve yağlanmış. Yüksek ihtimal temizlesen de ötmeye devam edecek ve durması da zor duruyor.
Sen yine de ben temizleyip denemek istiyorum diyorsan, bu tür ürün ile yapman lazım temizlemesini.

Off off off, o nasıl bir yağ; diski temizlemen lazım, berbat halde şu an. Onu yapan bisikletçi gerçekten bu işi bıraksın. Bir daha asla o kişiye gitme.
Temizleme spreyleri var ama boşuna masraf etme yine.
Hem Bala'ta hem diski değiştirmen lazım. Diski temizlesen balatalar da o yağı çekmiştir, balataları da değiştirmen lazım artık ötmemesi için ama diske dikkatli bakınca yüzeyi tamamen soyulmuş ve yağlanmış. Yüksek ihtimal temizlesen de ötmeye devam edecek ve durması da zor duruyor.
Sen yine de ben temizleyip denemek istiyorum diyorsan, bu tür ürün ile yapman lazım temizlemesini.

Balata spreyine gerek yok Asperox gibi yağ temizleme ürünü kullanılabilir, bir fırça alıp ovalayın disk o kadar hassas bir şey değil.

Bala'ta spreyine gerek yok asperox gibi yağ temizleme ürünü kullanılabilir, bir fırça alıp ovalayın disk o kadar hassas bir şey değil.

Zımpalanmış ve yağlanmış disk, asperox ile temizlenmez. Kalıntı bırakır ve balatalara daha çok hasar verir, asperox sadece zincir temizliğinde kullanılır. Zaten hasar almış zımpara ile bir de yağlanmış, üstüne balatalarda yağı içine çekmiştir bu zamana kadar. Değiştirmeyip uşraşıcam ben bunu kendim çözeceğim diyorsa attığım ürünü alıp temizlemesi lazım ve o balatalar da artık biti değişimleri şart.

Şu an o yağları peçete ile sildim şu an eve yakın değilim çünkü ama maalesef freni sıkınca yine yağlanıyor galiba hidrolik sıvının hortumun da kaçak var fren gücü oldukça düştü ve daha da kötüsü benim bunu burada neredeyse değiştirme imkanım 1 2 hafta yok ve sanırım hem disk hem Bala'ta hem hortum değişeceğim bu kaça patlar ki ben 1 2 hafta sadece arka fren kullanarak kullanabilir miyim ki.