bumberman

Uzman
Merhabalar arkadaşlar,

Ben daha önce bisiklet ve motosiklet sürmedim. Ancak kötü bir dönemden geçtiğim için motosiklet ehliyeti almak istedim. Fakat dengede duramıyorum. Panik bozukluğum var ve daha önce bisiklete binmediğim için hocam, "Duramıyorsun çünkü bisiklet geçmişin yok," dedi. Kurs ortamında da bunu öğretemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine özel ders aldım. Sabah 9’dan öğlen 1’e kadar çalıştık ama motorda yine dengede duramadım. Hoca da bu sefer, "Bisikletle başlaman lazım," dedi. Bunun üzerine elektrikli bisiklet aldım, VB2 model olanlardan.

Sizce öğrenmek ne kadar sürer? 25 yaşındayım ve bisikletle debelenmek bana biraz utanç verici geliyor.

Ehliyet kursumu, denge sorununu çözene kadar dondurdum. Yazılı sınavdan geçtim ama denge problemi hâlâ devam ediyor.

Merhaba arkadaşlar,

Ben daha önce bisiklet ve motosiklet sürmedim. Ancak kötü bir dönemden geçtiğim için motosiklet ehliyeti almak istedim. Fakat dengede duramıyorum. Panik bozukluğum var ve daha önce bisiklete binmediğim için hocam, "duramıyorsun çünkü bisiklet geçmişin yok," dedi. Kurs ortamında da bunu öğretemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine özel ders aldım. Sabah 9'dan öğlen 1'e kadar çalıştık ama motorda yine dengede duramadım. Hoca da bu sefer, "bisikletle başlaman lazım," dedi. Bunun üzerine elektrikli bisiklet aldım, vb2 model olanlardan.

Sizce öğrenmek ne kadar sürer? 25 yaşındayım ve bisikletle debelenmek bana biraz utanç verici geliyor.

Ehliyet kursumu, denge sorununu çözene kadar dondurdum. Yazılı sınavdan geçtim ama denge problemi hâlâ devam ediyor.

2-3 haftada uzvunuz gibi olur merak etmeyin.

Temel sorununuz bu diye düşünüyorum, çünkü içine düştüğünüz durum nefes aldığımızı fark edince nefes dengemizin bozulmasıyla benzer bir durum.

Mesela ben yıllardır bisiklet sürerim ve artık bisiklet sürmek bir alışkanlık gibi bir şey oldu, bazen riskli bir yerden hiç düşünmeden geçerim ve sonrasında "oradan nasıl geçtim ya ben" diye düşünüp bir de düşüncelerimde orayı geçmeye çalıştığım zaman genelde hep düşerim. Normalde geçtiğim yerden nasıl geçtiğimi düşündüğüm zaman düşüyorum işte. Biraz beyni alıştırmak ve eğitmekle alakalı bir durum.

Bisiklete alışmak için hafif eğimli olan yokuşların başına geçip kendinizi yokuş aşağı bırakıp devamında sürmeye çalışmak işe yarayabilir. Durduğun yerde dengede durabilecek bir şey değil sonuçta bisiklet, ivmelenmesi lazım ki dengede durabilsin.

Alışkanlık edinilmesi ve kafaya aşırı takılmaması gerekiyor, zamanla olacak bir şey.

Çok yavaşlarsan devrilirsin zaten, sen korktuğun için biraz hızlanmıyorsan ondan süremiyorsundur. Korkma ve bas pedala hızlan sürdükçe kolaylaşacak bisiklet sürüşün. Motor da çok farklı değil hele bir bisikleti öğren.

Öncelikle utanma yani kötü bir şey yapmıyorsun millet bunu hobi için yapıyor

Dengede durmak ilk başta zorlar seni düzlük bir yere git bir ayagini yere koy sora bir anda ittir kendini ileri ayaklsrinla pedalı tut çevir dengeyi sağlamaya çalış.

Demeyeceksin başka çaren yok bir yerden sonra otomatik denge kuracaksın zaten hiç kafa yormadan.

Güncelleme: Arkadaşlar, artık tek başıma düz yolda gidebiliyorum. Sadece U dönüşü yaparken sıkıntı yaşıyorum. Sokakta yapmaya çalıştım ama normal dönüş hiç denemedim. Bugün ikinci sürmeye öğrenme günüm.

Diyeceğim o ki, umudunuzu kırmayın. Beni sürücü kursu grubundan bile çıkardılar; çok fazla umudum kırılmıştı. Ama inat edin, başarmaya çalışın.

Bu arada, burada destek veren bütün arkadaşlara da çok teşekkür ederim.