Arkadaşlar BitFenix AL118 kullanıyorum. ARGB bağlı değil, o yüzden kasanın ön tuşundan değiştiriyordum fakat kasanın RGB'leri gidiyor. Geldiğinde de o kadar soluk geliyor ki alalı 3 gün oldu daha.
1.
Güç Bağlantısını Kontrol Et:
- Kasanızın RGB aydınlatması için gerekli güç kablolarının düzgün bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. PSU (Güç Kaynağı) bağlantılarını kontrol edin.
2.
RGB Kontrol Cihazını Denetleyin:
- Kasanın üzerindeki RGB kontrol düğmesini veya yazılımını (varsa) kontrol edin. Herhangi bir sorun olup olmadığını test etmek için RGB modlarını değiştirin.
3.
Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Kasanızdaki tüm RGB bağlantı kablolarını, anakarta ve RGB kontrolcüsüne bağlandıkları yerlerde çıkarıp tekrar takın. Gevşek bağlantılar ışık sorununa yol açabilir.
4.
Anakart Yazılımını Kontrol Edin:
- Eğer sisteminizde anakartın RGB yazılımı varsa (Örneğin: ASUS Aura, MSI Mystic Light, vb.), onu kontrol edin. RGB ayarlarını bu yazılım üzerinden ayarlayıp test edin.
5.
Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Anakart ve RGB yazılımınızın en güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olun. Gerekirse güncellemeleri yükleyin.
6.
Varsayılan RGB Ayarlarını Sıfırlayın:
- Eğer kasada varsayılan RGB ayarlarını sıfırlamak için bir yöntem varsa bunu uygulayın. Genellikle bu, güç kesilip yeniden açılarak yapılabilir.
7.
Sorunun Donanım Kaynağını Belirle:
- Alternatif bir RGB kablosu veya kontrol cihazı ile test yaparak, problemi belirlemeye çalışın. Eğer RGB’nin başka bir kaynağa bağlı olduğu zaman düzgün çalışıyorsa, mevcut kontrol cihazı veya güç kaynağında problem olabilir.
8.
Yardım veya Destek Alın:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, BitFenix’in müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek destek isteyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek RGB sorununu çözmeye çalışabilirsiniz.