Mithandrill

Çalışkan
Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce hazır bir sistem topladım ve üzerinde BitFenix Cube V2 360 mm vardı. Soğutmanın radyatöre bağlı fanlarından biri bugün ses çıkarmaya başladı, ben de düzeltme amaçlı bilgisayarı kapatıp hafifçe fanı kontrol ettim. Ardından birden çalışmayı durdurdu. Sonrasında neden olduğuna baktığımda fanı elimle bile zor döndürebildiğimi fark ettim, sanki sıkışmış gibiydi fakat hiçbir şekilde kenarlara sürtme yoktu. Sorun ne olabilir?

Bir de bu fan eğer kullanışsız ise BitFenix radyatörü için beyaz ARGB fan önerebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce hazır bir sistem topladım ve üzerinde BitFenix Cube V2 360 mm vardı. Soğutmanın radyatöre bağlı fanlarından biri bugün ses çıkarmaya başladı, ben de düzeltme amaçlı bilgisayarı kapatıp hafifçe fanı kontrol ettim. Ardından birden çalışmayı durdurdu. Sonrasında neden olduğuna baktığımda fanı elimle bile zor döndürebildiğimi fark ettim, sanki sıkışmış gibiydi fakat hiçbir şekilde kenarlara sürtme yoktu. Sorun ne olabilir?

Bir de bu fan eğer kullanışsız ise BitFenix radyatörü için beyaz ARGB fan önerebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.
Fan yuvasından çıkmış olabilir. Onu kontrol edin.

Beyaz fan olarak şuna bakabilirsiniz:
https://share.google/eNJW8i3hDGKZddpxe

Ses ve soğutma anlamında bitfenix fanlarına göre bu nasıldır hocam? Birde onu nasıl kontrol edebilirim fan yuvasını? Çünkü radyatörden söküp baktığımda bir şey yok gibiydi ancak fanı elle döndürmek bile inanılmaz zor.
Fanın ortasından bastırıp deneyin.

Birde yuvaya biraz yağ ekleyebilirsiniz hala daha zor dönücek olursa.

Thermalright fanları aman aman gürültülü değil.
25-29Db aralığa sahip.

Ortasına bastırmayı denedim ancak yağ olayını denemedim. Tam olarak nereye damlatmak gerekiyor?
Fanın kendisiyle, arkasındaki destek plakasının arasına sıkmanız yeterli. Duş aldırmayın tabi. 😀

%100 çözüm olur mu bilemem. Fanın bu kadar hızlı sorun çıkarması normal değil çünkü. 1 ay boyunca aralıksız çalışsa bile sorun çıkarma ihtimali az.

Fanın kendisiyle, arkasındaki destek plakasının arasına sıkmanız yeterli. Duş aldırmayın tabi. 😀

%100 çözüm olur mu bilemem. Fanın bu kadar hızlı sorun çıkarması normal değil çünkü. 1 ay boyunca aralıksız çalışsa bile sorun çıkarma ihtimali az.

Sabah bir teknik servise götürdüm, fana baktı pervaneyi çıkartıp. Bu fan içten takılmış, yeni fan lazım dedi. Sizin dediğinizi yapacağım yine de, peki bu thermaltake haricinde bir fan öneriniz var mı sessiz ve etkili çalışan?