BitLocker ekranında klavye ve fare çalışmıyor

Ertunç

Üyecik
Bilgisayarı uyku moduna almıştım sonra elektrip gidip geldi bilgisayarı açtığımda bitlockerdaydı. BitLocker ekranında mouse ve klavye çalışmıyor ne yapmam gerekiyor?

Elektrik kesintisi sonrası BitLocker ekranında klavyenin çalışmaması USB sürücülerinin yüklenmemesi veya BIOS ayarlaını değiştirmiş olabilir. Çözüm için klavyeyi bilgisayarın arkasındaki USB 2.0 portlarına takmayı dene. Fişi çekip güç tuşuna 30 saniye basılı tutarak statik elektriği boşalt. BIOS’ta “Legacy USB Support” ve “USB Keyboard Support” ayarlarını etkinleştir.

Hepsini denedim olmadı.

İnternette olan çözümlerin hepsini denedim neredeyse ama düzelmedi hala geçemiyorum BitLocker'ı.

BIOS ayarlarında elektrik dalgalanması yüzünden bir hata oluşmuş olabilir. Bilgisayarın fişini çek, kasanın içindeki anakart üzerinde BIOS pili vardır, onu çıkar. 1-2 dakika bekle ve geri tak.

Bu sorun bende de var neredeyse internette gördüğüm her şeyi denedim. Anakart pilini çıkart tak, yeniden başlat, BIOS vs. en son artık konu açmaktan başka çarem kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…