TheCan2

Çalışkan
Berbat bir BitLocker sorunu yaşıyorum. Bu sorunu yaşamamak için manuel olarak disk yöneticisinden kapatmıştım ama işlemci değişikliği sonrası yine geldi aynı ekran.
Normalde telefonda RecoveryKey'den 48 numaralı kod girer çözerdim. 5 adet kod gördüm. Her kodu defalarca kontrol ederek 3'er kere denedim. Karışmaması için 3 kere denediğimi sildim.
Hiçbir kod işe yaramadı. Tek ihtimal format kaldı ama bu dosyaları kaybetmemem demek. Faturalarımı ve metin dosyalarımı kurtarmamı sağlayacak bir program vs. var mıdır?

Microsoftla iletişime geçtim belki yardımcı olurlar diye. Bunun microsoft kaynaklı bir hata değil donanımsal olduğunu ve yardım edemeyeceklerini söylediler.
SSD üreticime ürünü yollayıp yedekleme almalarını talep etmemi söylediler.
İşin çılgın tarafı sistemimde sadece işlemci değişti ve tüm bu süreç video altındaydı. Elimde tüm kanıtlar mevcut. Konum aynı, bitlocker sorunu yaşadığım maile erişimim var.
Yine de yeni bir kurtarma kodu oluşturmuyorlar 😐

Windows 11'de Bitlocker default olarak açık geliyor. Ve kapatmaya çalışsakda cmd satırı dışında kapatmanın kolay bir yöntemi yok. Umarım bir gün, daha fazla mağduriyet yaşanmadan bunu çözerler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.51.33_df5b2572.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.51.33_df5b2572.webp
    344,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Bitlocker'a bu kadar hakim olduğunuza göre Online MS hesabı kullanmışsınızdır diye düşünüyorum. Bu durumda Bitcloker şifrenize buradan ulaşabilirsiniz:

Recep Reis malesef bitlockera hakim değilim, windows 11'i kullandığımdan beri her format yada ssd değişikliği sonrası otomatik aktif oluyordu. Yolladığınız linkte bu hatayı yaşadığımda 5 adet kod vardı. Üstte belirttiğim gibi tüm kodları 3'er kere denedim. Hatasız girdiğimden emin olduğuklarımı sil yaptım ki 5 adet olduğundan karışmasın diye. Sonuç olarak hiçbiri işe yaramadı. Bitlocker şifresini kaldırmak belki mümkün olmayabilirim ama benim ümit ettiğim şey ssddeki dosyaları kurtarabilmek. Bunun için bir yol mevcut mudur?