Öncelikle selam, dün Windows 11 hakkında konu açmıştım ve değerli cevaplarınız sayesinde aklımda soru kalmadan hallettim. Videolar izlerken BitLocker kapatmamızı tavsiye edenlerin olduğunuda gördüm. ChatGPT'ye sorduğumda bunu kapatmazsam format atacağım zaman sorun yaşayacağımı vs. söyledi. BitLocker tam olarak nedir? Kapatmalı mıyım? Format sırasında veya başka şekilde sorun yaşar mıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Şifreyi nereden öğrenebilirim?BitLocker, diskinizi şifrelemeye yarayan bir sistem.
Bios güncellerseniz veya format atarsanız, BitLocker şifreniz gerekiyor.
BitLocker, güvenlik açısından kullanılıyor.
Tercih size bağlı.
ein3kl
Uzman
Microsoft hesabın ile bu linke giriş yaptığında karşına çıkacaktır.
ERSLY
Çalışkan
BitLocker ile şifrelerken size seçenek sunar.
Diske kaydet veya bağlı olduğunuz Windows hesabına kaydetmeyi.
account.microsoft.com
Hesabınıza kaydettiyseniz buradan öğrenebilirsiniz.
C diskini şifrelediyseniz, direkt BitLocker kapatarak da çözebilirsiniz.
Çünkü oturum açarken zaten BitLocker aktif olarak açılıyor.
Diske kaydet veya bağlı olduğunuz Windows hesabına kaydetmeyi.
Sign in to your account
Hesabınıza kaydettiyseniz buradan öğrenebilirsiniz.
C diskini şifrelediyseniz, direkt BitLocker kapatarak da çözebilirsiniz.
Çünkü oturum açarken zaten BitLocker aktif olarak açılıyor.
Black_eagle 1903
Yetkin
Kapatın eğer şifreyi unutursanız verileriniz uçabilir.Öncelikle selam, dün Windows 11 hakkında konu açmıştım ve değerli cevaplarınız sayesinde aklımda soru kalmadan hallettim. Videolar izlerken BitLocker kapatmamızı tavsiye edenlerin olduğunuda gördüm. ChatGPT'ye sorduğumda bunu kapatmazsam format atacağım zaman sorun yaşayacağımı vs. söyledi. BitLocker tam olarak nedir? Kapatmalı mıyım? Format sırasında veya başka şekilde sorun yaşar mıyım?
Windows 11 ile Microsoft bunu neden açık hale getirdi hala anlamadım. Standart bir kullanıcının hiçbir işine yaramaz bu özellik.
dantemustdie
Çalışkan
Format atarken secure boot kapattığında senden şifrelediği diskin için şifre ister. Aslında iyi bi sistem olabilirmiş ama bazen Microsoft keyi göstermiyor, site hata falan veriyor adami deli ediyor, kapat geç çok da önemli değil bence.Öncelikle selam, dün Windows 11 hakkında konu açmıştım ve değerli cevaplarınız sayesinde aklımda soru kalmadan hallettim. Videolar izlerken BitLocker kapatmamızı tavsiye edenlerin olduğunuda gördüm. ChatGPT'ye sorduğumda bunu kapatmazsam format atacağım zaman sorun yaşayacağımı vs. söyledi. BitLocker tam olarak nedir? Kapatmalı mıyım? Format sırasında veya başka şekilde sorun yaşar mıyım?