Voxlynn

Çalışkan
Öncelikle selam, dün Windows 11 hakkında konu açmıştım ve değerli cevaplarınız sayesinde aklımda soru kalmadan hallettim. Videolar izlerken BitLocker kapatmamızı tavsiye edenlerin olduğunuda gördüm. ChatGPT'ye sorduğumda bunu kapatmazsam format atacağım zaman sorun yaşayacağımı vs. söyledi. BitLocker tam olarak nedir? Kapatmalı mıyım? Format sırasında veya başka şekilde sorun yaşar mıyım?

BitLocker, diskinizi şifrelemeye yarayan bir sistem.
Bios güncellerseniz veya format atarsanız, BitLocker şifreniz gerekiyor.

BitLocker, güvenlik açısından kullanılıyor.

Tercih size bağlı.

BitLocker ile şifrelerken size seçenek sunar.
Diske kaydet veya bağlı olduğunuz Windows hesabına kaydetmeyi.

Hesabınıza kaydettiyseniz buradan öğrenebilirsiniz.
C diskini şifrelediyseniz, direkt BitLocker kapatarak da çözebilirsiniz.
Çünkü oturum açarken zaten BitLocker aktif olarak açılıyor.

Telefon şifre koyma gibi düşün tam erişemez dışarıdan yazılım izin vermez bana göre çok gereksiz key bazen çıkmıyor ekranda kalıyorsun psikolojini bozuyor.

Öncelikle selam, dün Windows 11 hakkında konu açmıştım ve değerli cevaplarınız sayesinde aklımda soru kalmadan hallettim. Videolar izlerken BitLocker kapatmamızı tavsiye edenlerin olduğunuda gördüm. ChatGPT'ye sorduğumda bunu kapatmazsam format atacağım zaman sorun yaşayacağımı vs. söyledi. BitLocker tam olarak nedir? Kapatmalı mıyım? Format sırasında veya başka şekilde sorun yaşar mıyım?
Kapatın eğer şifreyi unutursanız verileriniz uçabilir.
Windows 11 ile Microsoft bunu neden açık hale getirdi hala anlamadım. Standart bir kullanıcının hiçbir işine yaramaz bu özellik.

Format atarken secure boot kapattığında senden şifrelediği diskin için şifre ister. Aslında iyi bi sistem olabilirmiş ama bazen Microsoft keyi göstermiyor, site hata falan veriyor adami deli ediyor, kapat geç çok da önemli değil bence.