2242

Üstün

Arkadaşlar videodaki konuşmalar doğru. Microsoft hesabımı girdiğimde benim de disklerim şifrelendi. Hesabımda ya da bilgisayarımda bir sorun olsa. Benden BitLocker şifresi isteyecek Windows 11. ben bunu bilmiyorsam ne olacak? BitLocker olması mı daha iyi? Yoksa olmaması mı daha iyi? Bütün disklerim BitLocker tarafından korunuyor.

1761337486811.webp

Başkalarının diski alıp kendi bilgisyarlarında okumasını engelliyor ve şifreyi unuttuğunda bir şeyler yapıp geri açamıyorsun.
Disk kullanımında hızı veya bir şeyi etkilemiyor.
Eğer BIOS'u veya TPM sürücüsündeki şifreler gider ise tamamen disk kendisi kilitliyor ve Microsoft hesabındaki BitLocker şifresini soruyor.

Bence çok iyi düşünülmüş ve güvenli bir sistem. Ancak gerektiğinde kullanılmalı bence.

Arkadaşlar videodaki konuşmalar doğru. Microsoft hesabımı girdiğimde benim de disklerim şifrelendi. Hesabımda ya da bilgisayarımda bir sorun olsa. Benden BitLocker şifresi isteyecek Windows 11. ben bunu bilmiyorsam ne olacak? BitLocker olması mı daha iyi? Yoksa olmaması mı daha iyi? Bütün disklerim BitLocker tarafından korunuyor.

Eki Görüntüle 195517

Bence bir tehdit çünkü Microsoft bu işi kullanıcıya sormadan yapıyor o videoda anlatılmak istenen şey o. Hayır yani ben disklerimi şifrelemek istesem şifrelerim zaten.
Bence bu ayar kapatılmalı.