Detaylar
Kim cevapladı?d.24
Uzman
Islanırsa, kaybolursa hem de çok uğraştırıcı.
Fun fact: Can Değer'in sponsorlarından biri Proton Pass.
- Makaleler
- 5
Direkt internete bağlı çalışan bir sistemde parola yöneticisi kullanmak riskli bir şey zaten. Güzelinden bir saldırı yüzeyi sağlıyor hacker'lara.
Tabii her siteye aynı şifreyi girmekten, dandirik şifreler kullanmaktan iyidir.
d.24
Uzman
Siz ne kullanıyorsunuz?Direkt internete bağlı çalışan bir sistemde parola yöneticisi kullanmak riskli bir şey zaten. Güzelinden bir saldırı yüzeyi sağlıyor hacker'lara.
Uyuyan Sincap
Üstün
Islanırsa, kaybolursa hem de çok uğraştırıcı.
Fun fact: Can Değer'in sponsorlarından biri Proton Pass.
Abi nasıl uğraştırıcı bende bir defter var 100'den fazla şifre duruyor. En üst rafımda durduğundan ıslanma riski sıfır. İşini bitirince hemen at yerine masada durmasın. Risk sıfır.
- Makaleler
- 5
Kullanmıyorum. Her site için farklı bir güçlü şifre belirliyorum, sonra bunu not defterine kaydedip bu not defterini de şifreli arşive alıyorum.
Bu da riskli bu arada. Defterin fiziksel olarak ele geçirilme durumlarında çok sıkıntı.Abi nasıl uğraştırıcı bende bir defter var 100'den fazla şifre duruyor. En üst rafımda durduğundan ıslanma riski sıfır. İşini bitirince hemen at yerine masada durmasın. Risk sıfır.
Dediğin gibi şifreler kaybedilirse sıkıntı. Bu yüzden buna önlem olarak şifrelerin içerisine şifre ile alakası olmayan rastgele bazı harf, rakam, sembol ekleyerek şifre direkt olarak yazılmayabilir. Ama sonra o koyduğun ekstra şeyleri unutursan bilmemKullanmıyorum. Her site için farklı bir güçlü şifre belirliyorum, sonra bunu not defterine kaydedip bu not defterini de şifreli arşive alıyorum.
Bu da riskli bu arada. Defterin fiziksel olarak ele geçirilme durumlarında çok sıkıntı.
Uyuyan Sincap
Üstün
Kullanmıyorum. Her site için farklı bir güçlü şifre belirliyorum, sonra bunu not defterine kaydedip bu not defterini de şifreli arşive alıyorum.
Bu da riskli bu arada. Defterin fiziksel olarak ele geçirilme durumlarında çok sıkıntı.
Defter nasıl, niye ele geçirilsin. Manyak mı adam, hırsız girse bilgisayar kasasını çalar, monitörü çalar defteri napsın?
Amerikan nükleer kodları yok ya alt tarafı birkaç dandik sitenin parolası var.
Ayrıca Google parola yöneticisi kullanıyorum
- Makaleler
- 5
@Uyuyan Sincap, sadece "hırsız" olarak düşünmemek lazım. Binbir türlü ihtimal, binbir türlü risk var. Tabii sen riskleri minimuma indirmek gibi bir derdim yok diyorsan orası başka.