Bitwarden hacklenebilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan Merkit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 519
Peki 4,8 trilyon dolarlık bir şirket güvenlik önlemi almaz mı hocam? Hackleniyor evet. Ama hatayı anında yamıyorlar.
Peki fark etmedikleri bir sızıntı? 2009 veya 2010. Tam hangi yıl hatırlamıyorum ama Çin'li bir hacker Google'ı hackledi ve Google'ın uzun süre ruhu bile duymadı.

Tüm siteler ve uygulamalar şifre + authenticator vb. doğrulama yapsa keşke. Daha güvenli yöntemler de vardır belki ama şu an başka bir şey aklıma gelmedi. Gelenler yeşillendirsin.

@Hasan Merkit biraz fazla düşünmüyor musunuz? İnternet ortamında her şeyin hacklenme ihtimali var zaten. Bunun önüne geçmenin belli başlı yolları var tabii ki ama tamamen önüne geçilemiyor maalesef.

Eve 200 tane lava lamp koyabiliriz belki de, o tarz şifreleme yöntemi vardı.

Tüm siteler ve uygulamalar şifre + authenticator vb. doğrulama yapsa keşke. Daha güvenli yöntemler de vardır belki ama şu an başka bir şey aklıma gelmedi. Gelenler yeşillendirsin.
USB anahtarları en iyi yöntem diye biliyorum.

Peki fark etmedikleri bir sızıntı? 2009 veya 2010. tam hangi yıl hatırlamıyorum ama Çinli bir hacker Google'ı hackledi ve Google'ın uzun süre ruhu bile duymadı.

Hocam işte apt grupları yapıyor. Sizin dediğiniz gibi oluyor. Yani fark etmeden sisteme sızıyor, birkaç hafta değil, 9-10 ay sistem içinde kalıyorlar. Atatürk'ün yaptığı gibi düşmanı en güçlü noktasından vuruyor.

Hacklense ne olur? Veriler AES-256 ile sifreleniyor.

KDF olarak da varsayilan PBKDF2 kullaniyor 600.000 Tekrarlama sayisiyla.

Verileri plaintext bi yere sizdirmiyorlarsalar bir sey olmaz.

Siz saniyor musunuz Bitwarden hacklenince sadece o hacklenecek?

Cok korkunuz varsa local'de calisan sifre yoneticileri var.

KDF olarak da varsayilan PBKDF2 kullaniyor 600.000 Tekrarlama sayisiyla.
Argon2ID yapabiliyorsunuz ayarlardan.

Ben kendime bir parola formatı belirledim. Girdiğim sitenin adına göre o formatı parolama uyarlıyorum. 6 ayda bir de bir anahtar kelimesini değiştiriyorum. Gayet de rahatım ve ezberi zor bir şey değil.
Ben de klasik şifremi girip sonuna giriş yaptığım platformun ismini ekliyorum öyle de iyi oluyor

Hırsıza kilit mi dayanır hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…