Eski tip sorularda örneğin bir soru tipinin mantığını kavradın mı ona benzer 200 soruyu hızlı hızlı çözebiliyorsun ancak bu yeni tip sorularda her soru ayrı bir dünya. Bir soruyu çok iyi anlayıp kavraman sana diğer soruda hiçbir fayda sağlamıyor. Her soruda aynı amaleliği yapmak zorunda kalıyorsun. O soruya özel olarak konsantre olman ayrıntıları çok iyi yakalaman gerekiyor bu da çok yorucu.

Hocam gerçekten bu yeni nesil soruları cozenler nasıl çözüyor kazanım testlerini çözebiliyorum.

Üstat şimdi yeni nesil dediğin soru en basit tabirle giydirilmiş sorudur. Mesela 2021 ÖSYM'de yaş problemlerinde nesne-kişi bağlantılı soruları popüler hale getirdiler.

bkz: https://i.hizliresim.com/qn2t1u8.png

Buradaki örnekte aslında nesnenin üzerinden kişinin yaşını buluyorsun ama temelde tek bir şey var: Denklemler. Her problem türünde benim farklı taktiklerim vardı mesela bu soruda yerine koyma yapardım çünkü denklemini kurabilecek düzeyde çalışmamıştım.

Eğer denklem kurma kısmını iyice sindirirsen tüm problemleri yaparsın zira hepsinin mantığı aynı. Soru çözüm videosu olarak da Matematiğin Fatihi'ni mutlaka izle. Eyüp B'den de izle. Bunların hepsini düzenli olarak yaptıktan sonra yine çözemeyeceksin denemelerde, üzülme. Analiz-tekrar ve süre yönetimini halledince TYT problemleri halletmiş olacaksın çünkü denemede bilmediğin için değil, süre yetmediği için yapamıyorsun.