Blender'da bazı objelerin dokusu kayboldu

Talent

Uzman
Selam arkadaşlar. Yaklaşık 3 ay önce Blender'da bir animasyon yapmıştım ve bu projede resimde gördüğünüz gibi mendillere internetten texture yükleyip uygulamıştım. Bugün bir eski yaptığım projelere göz gezdirirken texture atadığım bütün objeler mor renk olmuş. Bu rengi texture atanmadığında gösterir aslında ama ben önceki render aldığımdaki fotoğrafı da ekliyorum, önceden vardı. Ve bu bütün projelerimde böyle aşağıya sadece bir tanesini bırakacağım. Bu neden kaynaklı olabilir acaba? Ben şöyle düşündüm; projeler bittikten sonra textureleri PC'den kaldırmıştım acaba ondan kaynaklı olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor.

İnternette uzun süre araştırmama ve en sonunda yapay zekaya başvurmam ile dokuların dosyaları sildiğim için gözükmediğini öğrendim. Aşağıya bu durumu önlemek için ne yapılmasını da bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• 0001.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot 2025-02-09 094900.webp
    558,7 KB · Görüntüleme: 67
  • Screenshot 2025-02-09 200233.webp
    55,5 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Evet, sorun muhtemelen projeyi bitirdikten sonra dokuları bilgisayarınızdan silmenizden kaynaklanıyor. Blender, dış dosyalara referans vererek çalıştığı için bu dosyalar silindiğinde dokular kaybolur ve mor renk göstermeye başlar.

Sorunu çözmek için şunları deneyebilirsiniz:

1. Dokuları Yeniden Ekleyin:
- Eğer dokuların yedeğini aldıysanız, bu yedekleri tekrar uygun klasöre kopyalayın.
- Blender'ı açın ve File > External Data > Find Missing Files seçeneklerini kullanarak eksik dosyaları tekrar bulun.

2. Yeni Dokular Yükleyin:
- Eğer eski dokulara ulaşamıyorsanız, yeni texture dosyaları indirin ve bunları projeye ekleyin.

3. Dokuları Paketleyin:
- Gelecek projeleriniz için, dokuları Blender dosyasına gömmek için File > External Data > Pack Resources seçeneğini kullanarak tüm dış dosyaları kaydedin. Bu sayede dosyaları silseniz bile, dokular kaybolmamış olur.

Bu adımları takip ederek dokularınızı geri kazanabilir ve gelecekte bu durumu önleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…