Vadbav

Başarılı
Bloomberg'den ekonomi tweeti geldi. "Türk kredi kuruluşları, İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından TL'nin yüzde 11'e kadar düşmesinin ardından lirayı desteklemek için çarşamba günü öğlene kadar yaklaşık 8 milyar dolar sattı" güncel yeni bilgi. Sabahtan öğlene kadar olan satım bu, günlerce devam edecektir.

1742381953779.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bloomberg'den ekonomi tweeti geldi. "Türk kredi kuruluşları, İstanbul belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından TL'nin yüzde 11'e kadar düşmesinin ardından lirayı desteklemek için çarşamba günü öğlene kadar yaklaşık 8 milyar dolar sattı" güncel yeni bilgi. Sabahtan öğlene kadar olan satım bu, günlerce devam edecektir.

Eki Görüntüle 133805
Tahminde bulunmak gerekirse, bugünkü olay küçük bir olay değil önemli bir çapta olay ve Türkiye'de olduğu için gözlerini Türkiye çevirmiş olabilir.

Bloomberg, finans içerikleri (belgeseller, haberler) üreten bir yayın kuruluşu, böyle büyük bir haberi global medyada yayınlamaları gayet normal. Merak ettiğim, acaba sadece Twitter'da mı yayınladılar yoksa TV kanalı ve web sitelerinde ayrıca yer verdiler mi?

Eki Görüntüle 133805
Bu yapılan hareketin zararlarını durdumaya hiçbir rezervin gücü yetmez geçmiş olsun , rezervlerin hepsini de satsanız o dolar,euro,altın düşmeyecek öyle bir zarar verdiniz ki bu hareketle.

Normal şartlarda bizim televizyonlarımızda da 24 saat bu konular yayınlanmalı ama işte, normal şartlarda değiliz.

Eki Görüntüle 133805
Turkiye, Dunyadaki en buyuk ekonomik merkezlerden biri ve bir uretim merkezi ve bu olay Dunya uzerinde de cok buyuk bir oynama yaratti.